Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Γυναίκες σε ομηρία


Μερικούς μήνες πριν  ο διευθυντής της Εξωσωματικής  Μονάδας και πανεπιστημιακος γιατρός  του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης  απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του με μια έκθεση καταπέλτη του ΣΔΟΕ που αναφέρει μετά των άλλων , «τυχόν τέλεση του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αναφορικά με παράνομα κτηθέντα χρήματα και  επομένως της διερεύνησης του "πόθεν έσχες" του εν λόγω πανεπιστημιακού .
Πιο απλά σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, ο μαιευτήρας γυναικολόγος συνεργαζόταν παράνομα με ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου και εκατοντάδες ασθενείς κατέθεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά στον προσωπικό λογαριασμό του.
«Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που μπορούμε να σας γνωστοποιήσουμε προκύπτει ότι ο ανωτέρω ελεγχόμενος για το χρονικό διαστημα από 02-08-2002 μέχρι και το 2008, παρείχε συνεχώς τις ιατρικές του υπηρεσίες σε ασθενείς εκτός του ΠΑΓΝΗ ήτοι στο ιδιωτικό μαιευτήριο Μητέρα και στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ανωτέρω μαιευτηρίου εισπράττοντας ανάλογες αμοιβές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε πλέον των εννιακοσίων (900) περιπτώσεων έχουν ταυτοποιηθεί τα ονόματα καταθετών στον προσωπικό λογαριασμό του ελεγχόμενου με ασθενείς όπως αναγράφονται στα βιβλία χειρουργείου ή κίνησης του Μαιευτηρίου Μητέρα και του Κέντρου Γονιμότητας σε αντίστοιχες ημερομηνίες. Από τις αμοιβές που εισέπραττε απέκτησε μεγάλη ακίνητη περιουσία εντός της πόλεως του Ηρακλείου.

Με το πέρας του ελέγχου θα κοινοποιήσουμε την έκθεση μας.

Ο Προϊστάμενος 

Π.Δ. ΣΔΟΕ Κρήτης


Λατζουράκης Στυλιανός» -Εφημερίδα Πατρίς 

Λίγο καιρό μετά ο διοικητής του ΠΕΠΑΓΝΗ Νίκος Κοκκίνης και ενώ είχε θέσει εκτός νοσοκομείου τον κ. Μακρυγιαννάκη, τον καλεί πάλι να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του μέχρι να ολοκληρώσει την παρακολούθηση των ασθενών που έχει υπ’ ευθύνη του αναφέροντας πως “Η Διοίκηση του Νοσοκομείου λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις του κ. Μακρυγιαννάκη που επικαλείται ότι αυτός και μόνο αυτός μπορεί να αντιμετωπίσει την ομάδα γυναικών που βρίσκονται σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης, τον καλεί άμεσα να ολοκληρώσει την παρακολούθηση και την θεραπεία των παραπάνω ασθενών, ως έχει υποχρέωση”.-Εφημερίδα Πατρίς

Λογικό βέβαια ήταν πως ο κ Μακρυγιαννάκης θα περνούσε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας παράνομη την κίνησητου διοικητή, υποστηρίζοντας ότι θα αποδειχτεί η αθωότητά του, χωρίς να απαντά όμως στα στοιχεία της έρευνας του ΣΔΟΕ αλλά αφήνοντας ευθέως αιχμές ότι ως ο μόνος εξειδικευμένος γιατρός στις εξωσωματικές με την παύση του τίθενται αυτόματα σε κίνδυνο οι περιπτώσεις δεκάδων ασθενών του στη φάση της εξωσωματικής κύησης. Ειδικότερα αναφέρει:
«Σύμφωνα με το νόμο και τις αποφάσεις του ΣτΕ, ουδείς μπορεί να παύσει ή να περιορίσει το κλινικό έργο πανεπιστημιακού γιατρού. Πρόκειται επομένως για παράνομη απόφαση, την ακύρωση της οποίας ήδη έχω ζητήσει με κάθε νόμιμο μέσο (δικαστικά), ούτως ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η νομιμότητα. Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες που επικαλείται το ΣΔΟΕ και θα αποδείξω την αθωότητά
μου. Παρ’ όλα αυτά, το κυριότερο μέλημά μου αυτή τη στιγμή είναι η εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, της μοναδικής δημόσιας στη νότια Ελλάδα, της οποίας ο κ. διοικητής ουσιαστικά παύει τη λειτουργία της με γνώμονα ότι είμαι ο μόνος εξειδικευμένος γιατρός. Πώς λοιπόν θωρακίζει το κύρος και το συμφέρον των ασθενών του νοσοκομείου κάποιος χωρίς να αναλογιστεί τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτει γυναίκες που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης και για τις οποίες ηαπουσία μου τις θέτει σε σοβαρό κίνδυνο;». Επιπλέον ο πανεπιστημιακός γιατρός, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποδυθεί σε μία κούρσα κρούσης σε ασθενείς του,αυτές που εξυπηρέτησε στο ιδιωτικό κέντρο, προκειμένου να τις πείσει να
καταθέσουν πως ούτε χρήματα τους ζήτησε ούτε αυτές έβαλαν χρήματα σε προσωπικό του λογαριασμό, είτε άμεσα είτε έμμεσα, και ότι η μόνη του συνδρομή στο ιδιωτικό κέντρο ήταν κάθε φορά σε καθαρά επιστημονικό συμβουλευτικό επίπεδο. Το πιο σημαντικό όμως στη γραπτή δήλωση του κ. Μακρυγιαννάκη είναι ότι από αυτήν καθίσταται σαφές ότι έστω και ακούσια αυτή τη στιγμή τίθτίθενται σε μια ιδιότυπη «ομηρία» δεκάδες γυναίκες με εξωσωματική ή κύηση υψηλού κινδύνου.
Διότι από τη στιγμή που ο πανεπιστημιακός δηλώνει ως ο μόνος εξειδικευμένος στο νοσοκομείο για να τις κουράρει, αφήνοντας αιχμές ακόμη και για τη ζωή τους, ο πανικός που μπορεί να προκληθεί αν η διοίκηση του νοσοκομείου δεν απαντήσει πειστικά θα είναι ανυπολόγιστος. Στην τελική, οι μόνες που δεν ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση είναι όσες γυναίκες βρίσκονται σε αυτές τις συνθήκες. Για το λόγο αυτό η "Ν.Κ." θεωρεί επιεικώς άκομψο είτε η μία είτε η άλλη πλευρά να επιχειρήσει
να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση. –Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ 

Oύτως ή άλλως πάντως,Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο Διοικητικό Εφετείο Χανίω θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ Νίκου Κοκκίνη σύμφωνα με την οποία ο Πανεπιστημιακός γιατρός απηλλάγη των καθηκόντων του και από την άλλη αναμένεται να επιδοθεί στον Εισαγγελέα Ηρακλείου η έκθεση του ΣΔΟΕ για το σύνολο των παραβατικών πράξεων του εν λόγω γιατρού. Ήδη στην πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου έχει σταλεί υπόμνημα της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ ενώ δεν αποκλείεται και η δια ζώσης εκπροσώπηση του ιδρύματος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Παράλληλα ο Εισαγγελέας Ηρακλείου δεν αποκλείεται να αποφανθεί μέσα στην εβδομάδα για τον αν έχουν τελεσθεί αξιόποινες πράξεις εκ μέρους του Πανεπιστημιακού. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι, στον ογκώδη φάκελο περιέχονται ένορκες καταθέσεις γυναικών - ασθενών για αμοιβές που έδωσαν στον γιατρό τόσο στο ιδιωτικό κέντρο με το οποίο παράνομα συνεργαζόταν τόσο και μέσα στο ΠΑΓΝΗ.

Τα πράγματα δηλαδη θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης και....θα δειξει...

Διαπίστωση δική μου: Τελικά δεν υπάρχει ούτε ιερό ούτε όσιο.

18 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Διαπίστωση όλων μας Ρίκη μου!
Και οργή!
Και ο φόβος των γυναικών παραδομένων στον "αποκλειστικό" επιστήμονα της εξωσωματικής..
Φρίκη για την εκμετάλλευση της αγωνίας και υπέρτατης επιθυμίας απόκτησης ενός παιδιού!
Σταματώ εδώ σοκαρισμένη.....

lourdi lourdaki είπε...

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΡΙΚΗ!..
ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ....
ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ....
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Γιαγιά Αντιγόνη

Οργη, οργή μεγάλη γιαγιά....

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

lourdi lourdakι

Δυστυχώς καλη μου, ούτε ιερό ούτε όσιο...

Ζείδωρον είπε...

Ρίκη μου το διάβασα το θέμα,το οποίο είναι όντως πολύ σοβαρό,αφού κάποιοι εκμεταλλεύονται τη μεγαλύτερη επιθυμία κάθε γυναίκας να γίνει μητέρα.Ομως δεν είναι καθόλου καινούργιο,αναφέρεται στη χρονική περίοδο 2002-2009 και το αναλυτικό ρεπορτάζ στη Νέα Κρήτη έγινε την 1 Οκτωβρίου 2011.Από τότε πάει ενάμιση μήνας!
Που βρίσκεται σήμερα το θέμα;
Τι νόημα έχει να ξαναγράψουμε κάτι χωρίς να αναφέρουμε ποια η εξέλιξή του.Προσωπικά δεν μπόρεσα να καταλάβω σε ποιο σημείο βρισκόμαστε,επανήλθε ο γιατρός;διώκεται ο γιατρός;το μόνο σίγουρο είναι ότι οι υποψήφιες μητέρες βρίσκονται όμηροι σε γραφειοκρατική διαδικασία και "συναδελφικά" μαχαιρώματα!Γιατί μην τρελαθούμε ότι δεν υπάρχει άλλος γιατρός να τον αναπληρώσει.άμα πεθάνει δηλαδή τι θα γίνει;
Για ψάξε να δεις που βρίσκεται σήμερα το θέμα

marianaonice είπε...

Tι είχες Γιάννη τι είχα πάντα!!
Στυγνοί εκμεταλλευτές που μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε πηγές ιδιωτικών τους πελατών.
Τι να πω? Οι μεγαλοδικηγόροι τώρα σε συνδυασμό και με την ανεπαρκή δικαιοσύνη μας θα κάνουν το έργο τους και μην απορήσεις αν δεις το γιατρό να ζητάει και τα ρέστα!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

για να λέμε την αληθεια ΡΊΚΗ ΜΟΥ,εχουμε και μεις την ευθυνη για όλα αυτά. ο φόβος,ο πονος η αναγκη μας κάνουν να τους δινουμε το περιθωρια για τετοια καταχρηση πάνω σε ανθρωπινες ψυχες
το λέω γιατι μου συνεβη προσφατα.. και δεν εχω ξεμπερδεψει ακόμη.Πηγα με φοβερους πόνους στ τοπικο νοσοκομειο χώρια που δεν με εξετασε ουτε εδωσε σημασια σε ολοκληρο φακελο με εξετ.μαγν.κ.τ.λ γυρναει και μου λεει "εε μονο εσεις πονατε.. και χιλιαδες στα βαλκανια"και μια φραστική επιθεση επιδειξης εξουσίας ανευ προηγουμένου..όχι που θα την αφηνα ετσι κατευθειαν στη διοικηση την πηγα .Σε πληροφορώ μετα ο ιδιος ο διευθυντης της κλινικής επικοινώνησε μαζίμου για να ασχοληθει με το προβλημα μου..

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥς ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕς ΑΙΣΧΡΕς ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕς ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

53fm είπε...

Αγανάκτιση οργή και πάει λέγοντας...σε γλυκοχαιρετώ Ρίκη μου!

eleni είπε...

Μήπως είναι ο πρώτος,Ρίκη;Κανονικό μαγαζάκι έχουν στείσει εμπορευόμενοι τον πόνο των ανθρώπων.Να πάνε όλοι φυλακή.
Άκουσες και για τους ορθοπεδικούς-εκατομύρια στους λογαριασμούς τους.Πώς;Επειδή γνωρίζω εξ οικείων τους μισθούς του ΕΣΥ,σε διαβεβαιώ,ότι είναι αδύνατον!
Καλό Σ/Κ!Φιλιά!

rena είπε...

Κάποτε άκουσα έναν γιατρό να λέει σε συνάδερφο μετά από τηλεφωνική συζήτηση με ασθενή του: Το χειρότερο είναι να είσαι φτωχός και άρρωστος μετά με είδε προχώρησαν στο γραφείο κλείνοντας την πόρτα....

Selena είπε...

ΟΥΤΕ!!!ΟΥΤΕ!!!Κάθε μέρα και μια καινούρια βρωμιά σε μια καινούρια γωνιά της Ελλάδας...Με κάνει να αναρωτιέμαι "Μα καλά παντού βρώμα και σαπίλα επικρατεί σ' αυτή τη χώρα?"

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ζείδωρον

Δημητρη μου το καινούργιο σε αυτη την ιστορία είναι η δικη που παει την ερχόμενη εβδομαδα

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

marianaonic

Οπως το είπες....στυγνοί....

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Σ αυτό εχεις χίλια δίκια...εμεις τους κάναμε ετσι...εμεις τους μαθαμε στα φακελάκια....αλλά οταν ρε παιδι μου σε απειλούνε με ενα τετοιο σοβαρο θεμα, σε οποιαδήποτε μορφη της υγείας.....

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

53fm

Μισος Ολγα μου πια...μισος....
Φιλιααααααααααα

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

eleni

Οχι βεβαια, ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος οι εμποροι του ανθρώπινου πόνου.....Αισχος τους!!!!!!!!!1

Φιλια Ελενη μου

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

rena

Δεν εχω βρει ακόμα όρο για να τους χαρακτηρίσω Ρένα μου...φτου τους....

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Selena

Παντου, παντού βρωμιά φίλη μου...παντου....