Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Aγίου Ορους.......συνέχεια




Έβλεπα που λέτε χθες βράδυ την εκπομπή του Χαρδαβέλα- ίσως το είδατε κι εσεις-  όπου σαν θέμα είχε μια καταγγελία 100 περίπου μοναχών που εκδιώχθηκαν μετά την εισβολλή του Κουτσού απο τα κελλιά τους επειδή λέει δεν είχαν.......ομόλογο!
-Τίτλο ιδιοκτησίας απο τον προηγούμενο γέροντα που εμενε στο κελι, κι αυτος απο τον παραπροηγούμενο και πάει λέγοντας-
Τα κελλια φυσικα τα πήρε η Βατοπαιδι Α Ε , πηρε και την επιχορήγηση της ανακαίνισης απο την Ε.Ε. και στη συνέχεια τα μεταπούλησε σε Βούλγαρους και άλλους τινούς αλλοδαπούς μοναχούς.
Οι εκδιωγμένοι γέροντες ειναι όλοι πάνω απο 70 χρονων  με τον μεγαλύτερο να εχει πιάσει τα 92 και έμεναν στα συγκεκριμενα κελιά για πάνω απο 50-χρόνια
-Τώρα μένουν σε στάβλους, σε σπηλιές και στην καλυτερη φιλοξενούνται απο κάποιους άλλους-
Οταν λοιπον ερωτήθηκε ο πρώην διοικητής του αγιου όρους-αλευροβιομήχανος στο επάγγελμα-  για ποιο λόγο εκδιώχθηκε ο 92χρονος, έστω, γέροντας, όπου ακόμα κι αν δεν ειχε τίτλο ιδιοκτησίας-κάτι το οποίο είχε ήδη αποδειχθεί  οτι δεν εστεκε- θα μπορούσαν απο ανθρωπια και μονο να του επιτρέψουν να παραμείνει εκει που πέρασε ολάκερη την ζωη του, τι νομίζετε πως απάντησε ο αλευροβιομήχανος πρώην διοικητής της Β. Α. Ε;
"Αυτός ο άνθρωπος ειναι ζηλωτής και απο αυτόν κινδυνεύει η ορθοδοξία, οπότε καλά έκαναν και τον εδιωξαν."
Ο δημοσιογράφος και οι περεβρισκόμενοι τον κοίταξαν έκπληκτοι, εστιάζει  ο Χαρδαβέλας το βιντεο στην εικόνα του γέροντα και ξαναρωτά:
¨"Απο τον γέροντα αυτον κινδυνεύει η Ορθοδοξία; Ειστε σίγουρος;"
"Ναι, απο αυτόν" συνεχίζει ο άλλος....

Την συνέχεια δεν την είδα για να αποφύγω τον εμετό