Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ἐκκινήθης;; Γιατί ἐκκινήθης;;







Συγνώμη…δεν βρήκα τωρινή φωτογραφία για την αυριανή απαγόρευση συγκεντρώσεων για να πλαισιώσω το κείμενο και έβαλα μία από το 1967..

Δεν βαριέσαι,το ίδιο είναι..την δουλειά της την κάνει θαυμάσια!



Προσοχή προσοχή λοιπόν αύριο,όσοι θα παραβρεθείτε στις πορείες διαμαρτυρίας!

Ένας ένας πουλάκια μου,γιατί πάνω από τρείς,θα δείτε τι εστί βερίκοκο στην ΓΑΔΑ !!

Να θυμάστε…Δεν σας απαγορευούν αν είστε στο Σύνταγμα…να πάτε σας απαγορεύουν!

Τις λεπτομέρειες τις κανονίσαμε;; Την ανθοδέσμη;;

Ποιός θα δώσει την ανθοδέσμη ρε παιδιά στο αεροδρόμιο,με την καρτούλα στα Γερμανικά :

«καλώς ήλθατε ωραία μας κυρία» ;;

Τι εννοείς ο Κουβέλης;; Πλάκα κάνεις!!

Στον αριστερό Κουβέλη οφείλουμε που αύριο δεν κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος….θα τον βάλετε να κουβαλάει και τα λουλούδια;;

Ελεος ρε παιδιά! Γαϊδουριά!!

(Να θυμηθώ να του στείλω την διεύθυνση ενός πολύ καλού πνευματικού,για να εξομολογηθεί!…Θα το έχει ανάγκη μετά…)

Το κόκκινο χαλί,αποφασίστηκε ;;,..θα το κάνει ο Τζήμερος τελικά;;

Την Σβάστικα στην Ακρόπολη,την προσέχει κάποιος αυτή τη φορά ή θα μας κάνει καμμιά πλάκα πάλι ο Γλέζος και θα ξεφτιλιστούμε;;

Ουφφφ…άντε να κλείσω μάτι εγώ απόψε με τέτοια αγωνία!!



Σεμέλη.



Σοκάρει η απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής γνωστοποίησε πως απαγορεύονται όλες οι διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας για την αυριανή ημέρα λόγω της επίσκεψης Μέρκελ:



«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους:

Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών»

ΩΡΑΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!!!


Αρχισαν οι προσαγωγές – Ντυμένος... Ελληνας πήγε στη γερμανική πρεσβεία!!




Λίγο πριν από τις 10 το πρωί ένας κύριος γύρω στα 50 ντυμένος με μία αθλητική φόρμα της Εθνικής Ελλάδος και κρατώντας ένα πλακάτ με την Ανγκελα Μέρκελ..και την γνωστή Αφροδίτη της Μήλου -από το περίφημο πρωτοσέλιδο του Focus- με το μεσαίο δάχτυλο έφτασε έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας.

Οι αστυνομικοί αρχικά απόρησαν μόλις είδαν τη μοτοσυκλέτα του 50χρονου άνδρα, μία μεγάλου κυβισμού μηχανή βαμμένη στα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Στη συνέχεια τον προσέγγισαν, τον ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να παραμείνει στην περιοχή λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει και του ζήτησαν τα στοιχεία του. Εκείνος αρνήθηκε και οι αστυνομικοί άνοιξαν τον κατάλογο των προσαγωγών.



Frau Angela, στη νίκη σου δεν θα υπάρχουν επιζώντες… ...στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά αξιοθέατα. Μακάρι να έμενες λίγο παραπάνω στη χώρα μας, για να σε ξεναγήσω στους χώρους που πέρασαν οι γονείς σου, ως στρατιώτες του Γ’ Ράιχ.

Frau Angela, στη νίκη σου  δεν θα υπάρχουν επιζώντες…



Γίγαντας που αποκοιμήθηκε το πάθος.

Τον έπνιξαν τα χημικά....

Δεν είχαν άλλο τρόπο

να τον ρίξουν.

Μόνο αυτόν, τον ύπουλο.

Μα τρέμε κόσμε,

την ώρα που θ΄αρχίσει

να ανακλαδίζεται

ο κοιμισμένος γίγαντας,

θα σπάσουν τα θεμέλια του σύμπαντος....
ΡΙΚΗ

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη
andrikakis@patris.gr

Εμείς οι Έλληνες, ακόμη κι αν περνάμε στιγμές μαρτυρίου, ξέρουμε να τιμούμε τους τουρίστες μας. Το ξέρουν εκατομμύρια συμπατριώτες σου. Θα προτιμούσα μόνο να μείνεις λίγες ώρες παραπάνω στη χώρα μου, αυτή την οποία εγκατέλειψαν άρον – άρον οι γονείς και οι παππούδες σου με τον στρατό σου βομβαρδίζοντας προηγουμένως, μια μέρα σαν σήμερα, στις 9 Οκτωβρίου 1944, την Αθήνα και αφήνοντας ερείπια και ακόμη περισσότερους νεκρούς.
Πρόθυμα θα σε φιλοξενήσουμε. Αλλά, ξέρεις, τα ελληνικά αξιοθέατα δεν είναι μόνο τα κόκκινα χαλιά πάνω στα οποία περπατάς, πλάι στον πρωθυπουργό σου, τους υπουργούς σου και το στρατό σου, εκείνον που του πουλάς ελαττωματικό ή άχρηστο, αλλά πανάκριβο, εξοπλισμό, για να παίρνουν μίζες οι δικοί σου στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο τα γεύματα και οι χειραψίες με όσους θα σου κάνουν υποκλίσεις. Δεν είναι καν μόνο η Ακρόπολη.
 Frau Angela, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά αξιοθέατα. Μακάρι να έμενες λίγο παραπάνω στη χώρα μας, για να σε ξεναγήσω στους χώρους που πέρασαν οι γονείς σου, ως στρατιώτες του Γ’ Ράιχ.
Να πάμε παρέα στη Βιάννο. Να περπατήσουμε στα χώματα που ποτίστηκαν με αίμα από τα κορμιά των 400 δολοφονημένων από τον γερμανικό στρατό ανθρώπων. Εκείνων που κατέσφαξαν οι γονείς σου. Εκεί που κάθε σπίτι θρήνησε νεκρό και μαυροφορέθηκε. Σ’ εκείνα τα χώματα που πλέον δεν φυτρώνει λουλούδι, επειδή τα ξέρανε το πολύ αίμα.
Να πάμε στ’ Ανώγεια, στην Κάντανο, στο Δίστομο, στην Καισαριανή. Έχει μέρη η Ελλάδα.
Εκεί θα μάθεις και μερικά άλλα πράγματα. Ότι, παράδειγμα, οι Έλληνες για την ελευθερία τους επιλέγουν να χύσουν το αίμα τους. Το δικό τους αίμα. Όχι το αίμα των άλλων, για την κυριαρχία τους, για το χρήμα των πολυεθνικών και των αγορών τους.
Θα μάθεις και για το χρήμα που έκλεψαν οι παππούδες σου του Γ’ Ράιχ από το μέλλον της Ελλάδας. Είτε ως δανεικά κι αγύριστα, είτε ως αποζημιώσεις που δεν έδωσαν για τις καταστροφές που προκάλεσαν. Αλλά κυρίως θα μάθεις ότι έκλεψαν τους ανθρώπους και τις ψυχές από τη διαδικασία του μέλλοντος. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψυχές…
Αχ frau Angela, τελικά ποιος χρωστάει σε ποιόν…
Έχει κι άλλα αξιοθέατα η Ελλάδα, frau Angela.
Δεν μπορεί, κάπου θα συναντήσουμε τα σχεδόν 1.000.000 παιδιά που υποσιτίζονται επειδή παίρνεις το μεροκάματο του πατέρα και της μάνας τους. Είναι και τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, αντί να μαθαίνουν γράμματα.
Παρακάτω θα δούμε το 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Εκείνους που τους πήρες τη δουλειά γιατί οι αγορές σου θέλουν να μαζέψουν κι άλλο χρήμα.
Μη φεύγεις ακόμη. Έχουμε κι άλλα να δούμε. Τους παππούδες και τις γιαγιάδες, εκείνους που είπαν όχι στο στρατό σου, κι έχυσαν το αίμα τους γι αυτό το όχι, πριν πολλά χρόνια. Τώρα τους παίρνεις τη χαρά, τα φάρμακα και το ψωμί από το τραπέζι.
Μην ξαφνιάζεσαι, frau Angela! Έχουμε και σημερινό αίμα. Υπάρχουν σχεδόν 3.000 Έλληνες που ποτίζουν τη σημερινή γη με τις αυτοκτονίες της απόγνωσης από την πολιτική που επιβάλλεις μέσω των ανθρώπων σου που κυβερνούν την Ελλάδα. Πρέπει να δεις τα μνήματά τους…
Περίμενε, έχουμε κι άλλα αξιοθέατα.
Τα κλειστά μαγαζιά.
Τους νέους που κάνουν ουρά για να φύγουν από την καταραμένη, όπως την καταντήσατε, χώρα.
Τους ανθρώπους που κοιμούνται στα παγκάκια και τα πεζοδρόμια.
Frau Angela, ιδού η χώρα σου! Ιδού η κατάκτησή σου!
Όμως σκέψου, η νίκη σου δεν θα έχει επιζώντες.
Και νίκες δίχως επιζώντες, είναι χαμένη υπόθεση.
Συγγνώμη για τον ενικό, frau Angela, σε νιώθω δικό μου άνθρωπο. Γιατί εσύ πρώτη αγγίζεις τους νεκρούς μου. Αγγίζεις τους ζωντανούς μου και τους κάνεις νεκρούς. Πατάς στο αίμα τους για να χτίσεις την αυτοκρατορία σου.
Και τι κάνουν οι Έλληνες, θα μου πεις; Σήμερα σε υποδέχονται. Αλλά το ίδιο αίμα που κυλούσε στους παππούδες τους στη Βιάννο, τ’ Ανώγεια, την Κάντανο, το Δίστομο, την Καισαριανή, σε τόσες άλλες περιοχές της Ελλάδας, το αίμα αυτό κυλά και στις δικές τους φλέβες. Και βράζει, frau Angela, βράζει… Κοχλάζει…. Δεν θ’ αργήσει να εκραγεί… Για να δημιουργήσει την ελπίδα.
Frau Angela…
Να τον φοβάσαι τον Έλληνα. Να τον φοβάσαι, γιατί κάποια στιγμή, όχι μακρινή, εκείνος θα θυμηθεί, θα ξεφοβηθεί και θα ξυπνήσει. Κι όταν ξυπνήσει… Τότε frau Angela…