Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ Δ ΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ: ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ. ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΣΒΑΙΤΣΕΡ

Βέβαια, τα πρότυπα έχουν κατά πολύ αλλάξει.
Ομως, στον αιώνα που πέρασε,στον εικοστό αιώνα όπου θριαμβευτής βγήκε ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να κατακτήσει σιγά αλλά σταθερά το Σύμπαν, με αποτέλεσμα ούτε κατά πόντο να μην απομείνει θέση για την καρδιά και τις λειτουργίες της, δυό σύγχρονοι άνδρες πήραν απάνω τους ολάκερο τον ανθρώπινο πόνο που άντεχε να σηκώσει η δική τους η ύπαρξη: 

Αλβέρτος Σβάιτσερ ο ενας. ή «Αγία Βιβλική Μορφή» όπως αποκαλέστηκε! 



Μαχάτμα Γκάντι ο αλλος, ή «Παράκλιτος» όπως επίσης αποκαλέστηκε! 





Και οι δυό μαζί χύνουν βάλσαμο και σκορπίζουν φως λυτρωτικό με την παρουσία τους σε μια εποχή που δονείται από το πυρηνικό άγχος και καταδυναστεύεται από τον αλαλαγμό της αδικίας. Η συμπεριφορά τους απέναντι στην ανθρώπινη υπόσταση έμεινε παροιμιώδης και η αυτοθυσία τους έναυσμα που επιτρέπει να αφυπνίζεται η οικουμενική συνείδηση για όλους εκείνους που εξακολουθούν πεισματικά να επιμένουν σε ένα διαφορετικό αύριο.. 
Δεν θα σας ζαλισω με περιττά λόγια μια μια κι ειναι ευκολο για τον καθένα να ψάξει και να μάθει,θα σας πω μονο οτι οι δυο αυτοί ονομάστηκαν Απόστολοι της Αγάπης για όσα, ο καθένας στον τομέα του, πρόσφεραν στην Ανθρωπότητα Ο Γκάντι, στο λαό του και τη χώρα του τις Ινδίες, κι ο Αλβερτος στους μαύρους της Αφρικής, όπου μαζι με τη γυναικα του, εζησε όλη του τη ζωη σε μια εντελως λησμονημένη γωνια της γης. στο Λαμπαρενέ αγκαλιά με τους κροκρόδειλους, τα θηρία , τους πρώην ανθρωποφάγους, τους φρενοβλαβεις και τους λεπρούς.. Πηγαίνει με την γυναίκα του σε μια εντελώς λησμονημένη γωνιά της γής,στο Λαμπαρενέ όπου και εκεί αποφασίζει να ζήσει πλέον αγκαλιά με τους κροκόδειλους τα θηρία και τους πρώην ανθρωποφάγους,τους φρενοβλαβείς και τους λεπρούς.