Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΝΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ! ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ "ΑΥΓΗ" ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- πολυδιαβασμένες μακάκες υπήρχαν, υπάρχουν και δύστυχώςς θα υπάρχουν πάντα.



Ο βίος και η πολιτεία του καθενός μας αποδεικνύουν τα αυτονόητα...το τι ακριβώς είμαστε δηλαδή .. κι εγώ δεν θα πω τίποτα, πλην μόνο το αυτονόητο:
Ο περι ου ο λόγος κύριος βιοπορίζεται από μια ΜΚΟ...για να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι δεν έχετε παρά να γκουγκλάρετε το όνομα του.
Ε, λογικό είναι λοιπόν να υπερασπίζεται  μετά μανίας τα όσα υπερασπίζεται ...
ΡΙΚΗ
Τέτοια οπτική δεν την έχουν ούτε οι τούρκοι... Την βρίσκουν όμως τα στελέχη του Σύριζα και τα εκφράζουν μέσα από τα επίσημα έντυπα τους. Όπως την "Αυγή" που φιλοξενεί άλλο ένα ανθελληνικό παραλήρημα του τακτικού συνεργάτη της Νάσου Θεοδωρίδη, παλιό γνώριμο του "Στόχου", που ήταν και παραμένει σιχαμένος... Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των μπάσταρδων του Τσαουσέσκου ο Ποντιακός Ελληνισμός... Μόνο για γερά νεύρα και να μην έχετε φάει πριν γιατί θα κάνετε εμετό!

Του Νάσου Θεοδωρίδη (από την ΑΥΓΗ, 20/05/12)

ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΝΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ! ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ "ΑΥΓΗ" ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΦΑΞΑΝΕ!
Τέτοια οπτική δεν την έχουν ούτε οι τούρκοι... Την βρίσκουν όμως τα στελέχη του Σύριζα και τα εκφράζουν μέσα από τα επίσημα έντυπα τους. Όπως την "Αυγή" που φιλοξενεί άλλο ένα ανθελληνικό παραλήρημα του τακτικού συνεργάτη της Νάσου Θεοδωρίδη, παλιό γνώριμο του "Στόχου", που ήταν και παραμένει σιχαμένος... Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των μπάσταρδων του Τσαουσέσκου ο Ποντιακός Ελληνισμός... Μόνο για γερά νεύρα και να μην έχετε φάει πριν γιατί θα κάνετε εμετό!

Του Νάσου Θεοδωρίδη (από την ΑΥΓΗ, 20/05/12)

Οι επετειακές κραυγές που συνήθως ακούγονται και γράφονται κάθε άνοιξη για το ζήτημα της όντως απεχθούς και μαζικής εξόντωσης των Ποντίων επιτάσσουν μια ψύχραιμη προσέγγιση και αποτίμηση του ιστορικού αυτού ζητήματος. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς ειδήμων ασχολήθηκε αντικειμενικά με την ιστορική ανάλυση της άλλης πλευράς της αλήθειας στο θέμα του ελληνισμού του Πόντου.

Η επιχειρηματολογία της εθνικιστικής μερίδας των Ποντίων, σε σχέση με αυτά που υπέφερε ο ποντιακός λαός από το 1915 έως το 1924, αναφέρεται πράγματι σε πολλές αλήθειες, ταυτόχρονα όμως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, να αποκρύπτει άλλες αλήθειες και να διαδίδει πολλά ψεύδη.

Από κοινωνικής και πολιτικής σκοπιάς το πιο αναληθές κατασκεύασμα είναι η…

θεωρία του λεγόμενου επαναστατικού αγώνα προς «απελευθέρωση» του Πόντου από τον «τουρκικό ζυγό». Θεωρητικά ο όρος «απελευθέρωση» μπορεί να έχει αποδεκτό περιεχόμενο μόνο όταν αφορά σε μια σχετικά μεγάλη εδαφική περιοχή όπου η φίλια εθνική ομάδα αποτελεί την πληθυσμιακή πλειοψηφία.

Στην προκειμένη περίπτωση ο ελληνικός πληθυσμός των τριών νομών ή Βιλαετίων, του Πόντου αποτελούσε μια σημαντική, μια μικρή ή μια εντελώς ασήμαντη μειοψηφία. Τα επίσημα αυτά στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στο έτος 1912, προέρχονται από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτηριάδη. Συγκεκριμένα, στον νομό, δηλαδή στο Βιλαέτι της Τραπεζούντας οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο στο 25,9% του συνολικού πληθυσμού, συγκεκριμένα οι Τούρκοι αριθμούσαν 957.866 άτομα ενώ οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο σε 353.533.

Το πραγματικό αντάρτικο στον Πόντο άρχισε μόλις το 1916, όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη της Τραπεζούντας μεταφέροντας το ρωσοτουρκικό πολεμικό μέτωπο στην περιοχή εκείνη. Οργανωτής του ελληνικού αντάρτικου ήταν ο φανατικός «στρατηγός» Καραβαγγέλης, ο οποίος ήρθε στη Σαμψούντα το 1908 ως μητροπολίτης.

Μετά τη δημιουργία των ανταρτικών σωμάτων με χρήματα και πολεμοφόδια που πήρε ο μητροπολίτης από τους Ρώσους, τα εξαπέλυσε να προσβάλουν τον τουρκικό στρατό στα μετόπισθέν του, τη στιγμή κατά την οποίαν οι Τούρκοι πολεμούσαν τον ρωσικό στρατό στο μέτωπο της Τραπεζούντας.

Οι αντάρτες του Πόντου συντάχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου με τα εχθρικά κατοχικά στρατεύματα της Ρωσίας, καταπολέμησαν τον στρατό του κράτους του οποίου ήταν υπήκοοι, καταπιέζοντας και σκοτώνοντας αλλόθρησκους συμπολίτες τους.

Οι ταλαίπωροι αντάρτες, το πλείστον τουρκόφωνοι και αναλφάβητοι, έπεσαν στην παγίδα του αιμοσταγούς αυτού παπά χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες του λεγόμενου απελευθερωτικού αγώνα, δηλαδή δεν συνειδητοποίησαν καν το τι θα απογίνονταν αυτοί μετά το τέλος του πολέμου, όταν ο μεν παπάς θα εξαφανιζόταν για να σωθεί, όπως και έγινε, αυτοί όμως θα παρέμεναν.

Κάτω από την εγκληματική καθοδήγηση του Καραβαγγέλη οι χριστιανοί άρχισαν να πυκνώνουν τις τάξεις των ανταρτών χτυπώντας πισώπλατα τον τουρκικό στρατό και ληστεύοντας κυρίως τουρκικά χωριά, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Λόγω των πράξεων αυτών ο τουρκικός στρατός άρχισε στην περιοχή της Μπάφρας το κυνήγι εναντίον των ανταρτών, που μετεξελίχθηκε βεβαίως σε μαζική εθνοκάθαρση, απολύτως κατακριτέα αλλά και διακριτή από μια «γενοκτονία», που θα προϋπέθετε «άμεσο δόλο εξόντωσης μέχρις ενός», πράγμα αναπόδεικτο.

Όμως στα ελληνικά ΜΜΕ γίνεται συνεχής αναφορά στα εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων στον Πόντο παρασιωπώντας συστηματικά τις εγκληματικές πράξεις των Ελλήνων ανταρτών, τις οποίες παρουσιάζει κομπάζοντας σε μια μελέτη του ο εθνικιστής Πόντιος συγγραφέας Ανθεμίδης («Επαναστατική τρομοκρατία – Αντίποινα των Ελλήνων κατά του τουρκικού πληθυσμού»).

Συνεπώς είναι ανεπίτρεπτο να ζητούμε με θορυβώδη τρόπο από την Τουρκία να καταδικάσει τα δικά της εγκλήματα, χωρίς όμως να ζητάμε συγγνώμη για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η «δική μας» πλευρά.

* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι δικηγόρος και μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων

Κουρτοβικοειδὲς παραλήρημα!





Η Ιωάννα Κούρτοβικ είναι εμβληματική μορφή στο χώρο της αριστεράντζικης δικηγορίας.

Προστρέχει ακάματα, ίσως και αφιλοκερδώς ενίοτε, σε βοήθεια πάσης φύσεως αθώων αριστεροειδών που διώκονται για τις ιδέες τους.

Έγινε γνωστή κυρίως από τη Δίκη της 17Ν, όπου εκπροσωπούσε Κουφοντίνα-Σωτηροπούλου. Το όνομά της είναι πλέον συνώνυμο μιας ορισμένης μορφής δικηγορίας και ενός ορισμένου τύπου δικηγόρου, ειδικευόμενου στην υπεράσπιση παντοειδών αριστεριστών και κοινωνικών αγωνιστών, που διώκονται για τις ιδέες τους και μόνο.

Τα κουρτοβικοειδή ντικηγκόρια είναι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Εγγενώς φλώροι (όπως άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία όσων πέρασαν το κατώφλι του κτιρίου της οδού Σόλωνος) διαπράττουν φαντασιακώ τω τρόπω τα αδικήματα που ποτέ δεν διέπραξαν και εγκολπώνονται την επανάσταση που ποτέ δεν τόλμησαν, μέσα από τους «πελάτες» τους.

Βάζω τη λέξη σε εισαγωγικά διότι ένα κουρτοβικοειδές που σέβεται τον εαυτό του ποτέ δεν έχει «πελάτες», έχει μόνο «συντρόφους» ή έστω «φίλους», ανάλογα το βαθμό της αριστεροπληξίας του.

Τα κουρτοβικοειδή συχνάζουν σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και γενικώς βαυκαλίζονται πως ακολουθούν έναν εναλλακτικό,αλτερνιάρικο τρόπο ζωής –σε αντίθεση με τη mainstream δικηγορίλα που συχνάζει Σκουφά ή Βαλαωρίτου.

Αποφεύγουν την κουστουμιά, φορούν συνήθως τζινάκι με σακάκι (μέγας διδάξας ο Λυκουρέντζος της δίκης Νάσιουτζικ) και κυριλέ αθλητικοειδές πατούμενο (μη μας πουν και γύφτους).

Αφήνουν γένια τριών ημερών (μπορεί και τεσσάρων, θα σας γελάσω και δεν το θέλω) και μαλλάκι από ημίμακρο έως και κοτσίδα (σε πιο σκληροπυρηνικές περιπτώσεις).

Η πληρωμή τους, όταν υπάρχει, γίνεται ενίοτε με τη μέθοδο του περιφερόμενου κράνους. Ορισμένοι είναι μπατίρηδες και περιμένουν πώς και πώς αυτά τα ψιλικά, άλλοι είναι σχετικώς βολεμένοι εκ του μπαμπά τους και έχουν την πολυτέλεια να διακονούν την ιδεολογία τους αμισθί.

Εν ευρεία εννοία, το κουρτοβικοειδές δεν αναφέρεται μόνο σε ντικηγκόρια αλλά και σε παντοειδείς αυτόκλητους εργολάβους υπερασπιστές κατατρεγμένων και κοινωνικών αγωνιστών.
“Πρέπει να ξηλωθεί απο πάνω εως κάτω το μαύρο τμήμα του Αγίου 
Παντελεήμονα”


Η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ, μιλά στο Κόκκινο για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με το αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα μετά και τις τελευταίες ρατσιστικές επιθέσεις στην περιοχή και την επίθεση που δέχτηκε η ίδια απο ακροδεξιούς.

Εγώ προτείνω να ξηλώσουμε και την ΓΑΔΑ,μην πω και το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ….τι λές φανταστική μου δικηγορέσα;; Καλή ιδέα;;

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΜΩΡΟ


Αναρωτιέμαι, αν δει κάποιος  ένα μωρό πιθηκάκι να προσπαθεί να αποφύγει το μπάνιο με κλάματα, θα εξακολουθεί άραγε να επιμένει ότι αυτός, ο άνθρωπος δηλαδή, είναι το μόνο περιώνυμο ον του σύμπαντος;

Δείτε τις απολαυστικές photo και σκεφτείτε το 
ΡΙΚΗ



Είναι μόλις δύο ετών, λέγεται Μπέρνι, είναι ορφανός και ζει σε ένα κέντρο φύλαξης ουρακοτάγκων στο Βόρνεο! Και στις φωτογραφίες που θα δεις παρακάτω θα καταλάβεις γιατί οι επιστήμονες λένε ότι οι ουρακοτάγκοι είναι τόσο κοντά στο ανθρώπινο γένος!
Ο μικρός Μπέρνι ετοιμάζεται να κάνει μπάνιο αλλά δεν το θέλει....καθόλου! Και αυτό γιατί οι ουρακοτάγκοι προτιμούν να πλένουν τον εαυτό τους και τα μωρά τους με σάλιο, ακριβώς όπως και οι γάτες. Θέλεις να δεις, λοιπόν, τι έγινε όταν μια από τις υπεύθυνες του κέντρου αποφάσισε να τον κάνει μπάνιο; ΡΙΚΗ


Ο μικρός Μπέρνι αρνείται να μπει στο νερό ενώ η υπεύθυνη προσπαθεί να τον καλοπιάσει...



Ο μικρός Μπέρνι αντιστέκεται με νύχια και με δόντια! Ή καλύτερα, με πόδια και με χέρια!



Τελικά η υπεύθυνη τα κατάφερε! Ο Μπέρνι έκανε το πρώτο του μπάνιο!



Και μετά από όλα αυτά, ο Μπέρνι πίνει η το γάλα του ακριβώς όπως και ένα μωρό!