Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αν ήταν δικό τους παιδί;;;;;;

"Αν ήταν δικό τους παιδί;;;;;" ρωτά με απόγνωση η μάνα του αδικοχαμένου 29χρονου κι εγω σκέφτομαι πως αν την είχα μπροστά μου θα της έλεγα "αχ κυρία μου, δεν είναι όμως το δικό τους το παιδί, κι ούτε σαν ιδέα καν δεν περνά απο το μυαλό τους ότι τα δικά τους τα παιδιά θα βρεθούν κάποτε στη θέση του δικού τους γιατί απλούστατα εκεί που ζουν αυτοί δεν κυκλοφορούν πεινασμένοι κι εγκληματίες Αφγανοί και  όχι μόνο...τα δικά τους τα παιδιά κατακαημένη μάνα περιβάλλονται απο χοντρά κι αδιαπέραστα ντουβάρια ασφάλειας, δεν ειναι σαν το δικό σου και το δικό μου...δεν τα τρυπάν ούτε σφαίρες ούτε πείνα, ούτε επαγγελματικές ανασφάλειες, ούτε τίποτα...μια θεία δίκη περιμένουμε μόνο μήπως καταδεχτεί κάποια στιγμή να σκύψει το κεφάλι προς τα κάτω, και τότε, κι αν, αν λέω, θα εκπληρωθεί το περίφημο "αμαρτίες γονέων" για να καταλάβουν και κάποιοι τι εστί πόνος.
ΡΊΚΗ

Οργισμένη η μάνα του αδικοχαμένου Θανάση Λαζανά μίλησε για την πρωτοφανή απόδραση του δολοφόνου του παιδιού της και ξέσπασε για το στυγερό έγκλημα που δεν τιμωρήθηκε... "Έσφαξε το παιδί μου και δεν θα πληρώσει" λέει η μητέρα του πρόωρα χαμένου Θανάση που δολοφονήθηκε στην Πάτρα από μια ομάδα αλλοδαπών που κατάφεραν να ξεφύγουν εκτός από έναν 17χρονο που ενώ αρχικά συνελήφθη κατάφερε να αποδράσει λίγο πριν την εκδίκση της υπόθεσης.

"Τι ήταν το παιδί μου; Αν ήταν το δικό τους παιδί θα τον άφηναν να φύγει; Είχε κάνει φόνο! Το έσφαξε!", λέει η μητέρα του 30χρονου.
Τον περασμένο Μάιο, ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός, κατά τη διάρκεια συμπλοκής του με μια ομάδα αλλοδαπών, στην Πάτρα. Οι αλλοδαποί κλώτσησαν το σκύλο του και όταν εκείνος αντέδρασε, τον χτύπησαν με μαχαίρι.
Ο αδικοχαμένος Θανάσης Λαζανάς 

Ο μοναδικός δράστης που συνελήφθη, ένας ανήλικος Αφγανός διέφυγε από Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων 15 μερές πριν τη δίκη. Η γυναίκα μιλώντας στον Alpha υποστηρίζει πως αρχικά δεν της είπαν την αλήθεια για την απόδραση. "Μετά μου είπαν ότι έφυγε. Τι κράτος είναι αυτό; Έναν είχαμε τον χάσαμε και αυτόν;" αναρωτιέται οργισμένη. "Μου έσφαξε το παιδί και δεν τον είδα να τον ρωτήσω γιατί. Έναν τοίχο είδα μόνο..." καταλήγει. Δείτε το video του Alpha: