4η Αυγούστου 1936..
Σαν σήμερα ο Ι.Μεταξάς δεξί χέρι του Ελ.Βενιζέλου επί στρατιωτικών θεμάτων, κατόπιν συνεννοήσεως με τον βασιλέα Γεώργιο Β’ αναλαμβάνει την εξουσία και την επιβολή του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου λόγω της κομμουνιστικής απειλής. Είχε προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα αναταραχών με πολλά θύματα και εκατοντάδων απεργιών, που έκριναν την επιβολή του καθεστώτος ώς την μόνη λύση.
Φυσικά δεν ήταν ο μόνος λόγος αυτός,αλλά η γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε στην ανατέλουσα Ευρώπη του Μουσολίνι και του Χίτλερ. Δημιουργήθηκε η ΕΟΝ,η τότε νεολαία του Μεταξά και οι…. εγγραφές άρχισαν.
Ανάμεσα στους εγγεγραμμένους νεολαίους ήταν κι ένας νεαρός με εντονότατη δράση ,πειθαρχία, δυναμισμό και πολυγραφότατος.
Ο Κ.Πλεύρης που έβγαλε και το θέμα στην δημοσιότητα,αναφέρει πως έχει στην κατοχή του πολλά κείμενα και ποιήματα του εν λόγω τότε νεαρού ,που υμνούσαν το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και τον Μεταξά.
Ο λόγος για τον μετέπειτα κομμουνιστή… Μ.Γλέζο!!!
Κι εγώ όταν το έμαθα σήμερα ξαφνιάστηκα,αλλά ο φίλος Βασίλης που από νωρίς το συζητούσαμε,επέμενε πως είναι αλήθεια και για να μου το αποδείξει,μου έστειλε το παρακάτω κείμενο.
Καλή ανάγνωση…
ΥΓ. Απορία το είχα πάντα…Μετά την δύση του ηλίου,παντού και πάντοτε,οι σημαίες δεν υποστέλλονται;;
…….. τι περίεργο…μάλλον εκείνο το βράδυ καθώς φαίνεται,θα είχαν ξεχάσει να την υποστείλουν……..
ΒΟΜΒΑ!!! Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΟΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ!!!!
Όλη η Αλήθεια για τον Μανώλη Γλέζο. Σοκαριστικές αποκαλύψεις!!! Σοκαριστικές Αποκαλύψεις για τον Μανώλη Γλέζο της Αριστεράς, το Άνθρωπο που αυτοανακηρύχθηκε
Ήρωας με μοναδική απόδειξη την δικιά του Μαρτυρία.
ΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
Το έλεγε ο Κώστας Πλεύρης την νύχτα της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου στο «Τηλεφώς» στην εκπομπή της κ. Λένας Λιβανός για τον ήρωα της Ελληνικής Αριστεράς, 87χρονο Μανώλη Γλέζο που (υποτίθεται ότι) κατέβασε την Ναζιστική Σημαία από την Ακρόπολη, στις 31 Μαΐου 1941:
«Είχα συναντηθεί προ καιρού στο Αεροδρόμιο με τον κύριο Γλέζο και του είπα συγχαρητήρια για την πράξη αυτή, την οποία όμως την κάνατε ως στέλεχος της ΕΟΝ (σ.σ.: Η Νεολαία του Μεταξά!). Ήτο στέλεχος της ΕΟΝ ο κύριος Γλέζος και μάλιστα έγραφε και άρθρα στο περιοδικό «Νεολαία» τα οποία έχω. Ο κύριος Γλέζος με κοίταξε, γέλασε και μετά έφυγε»! …;.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ; Ότι ο Γλέζος δεν αρνήθηκε στον Πλεύρη πως κατέβασε την Γερμανική Σημαία από τον Ιερό Βράχο ως Φαλαγγίτης του Μεταξά και όχι ως μέλος της κομμουνιστικής ΕΠΟΝ (η οποία, άλλωστε, ιδρύθηκε ένα χρόνο αργότερα!) όπως μας λένε οι ψευταράδες οι αριστεροί …;
Ο «εθνικός ήρως» της Ε.Δ.Α
Ο σημερινός δυναμικός κομμουνιστής, ο διάδοχος του Ζαχαριάδη και του Γκρόζου, ήταν κατά την περίοδον της δικτατορίας Μεταξά, στέλεχος της ΕΟΝ, φαλαγγίτης εκλεκτός!
Συγκεκριμένως μόλις ιδρύθη η Ε.Ο.Ν., ο Γλέζος έσπευσεν εκ των πρώτων να καταταγή ως εθελοντής. Είχε μάλιστα προκαλέσει τόσην εντύπωσιν η πειθαρχία και ο φανατισμός που επέδειξεν ως φαλαγγίτης, ώστε επελέγη διά να εκπαιδευθή εις το ανεμοπορικό τμήμα της Νεολαίας. Ας σημειωθεί ότι η επιλογή διά την Ανεμοπορία της Ε.Ο.Ν. εβασίζετο σε αυστηρά κριτήρια, δεδομένου ότι οι εκπαιδευόμενοι επρόκειτο να αποτελέσουν στελέχη της ελληνικής αεροπορίας.
Διαφωτιστής της Ε.Ο.Ν.
Μετά την επιλογήν του ο Γλέζος που δεν είχε καμμίαν σχέσιν με τον σημερινόν φανατικόν κομμουνιστήν, αλλ’ αντιθέτως ήτο φανατικός φίλος της Δικτατορίας, απεστάλη το 1938 εις το Βελεστίνον του Βόλου όπου υπήρχε το Πανελλήνιον Στρατόπεδον Εκπαιδεύσεως εις την Αεροπορίαν. Την εκπαίδευσίν του εκεί ανέλαβον οι τότε εκπαιδευταί κ.κ. Γεώργιος Πέσκε, ο γνωστότατος ζωγράφος και ανεμοπόρος Ερρίκος Βασενχόρεν και ο Ιωάννης Αδοσιάδης.
Εις το στρατόπεδον Βελεστίνου, ο Μανώλης Γλέζος είχεν επιδείξει επιμέλειαν εις την εκπαίδευσίν του, χωρίς να υστερή η συμπεριφορά του από την προτέραν του, έναντι του δικτατορικού καθεστώτος.
Συγκεκριμένως, δεν έπαυεν να εκδηλώνη τον ενθουσιασμόν του δι’ αυτό, να εκφράζη την χαράν του διότι ήτο φαλαγγίτης και να αναλύεται εις διθυράμβους διά τα αγαθά του δικτατορικού καθεστώτος! Το μόνον μελανόν σημείον κατά την περίοδον αυτήν της ζωής του, ήτο ο στενώτατος φιλικός δεσμός του μ’ έναν άλλον φαλαγγίτην, με τον οποίον ουδέποτε απεχωρίζετο. Και ο οποίος είχε κατηγορηθή διά κλοπήν ειδών συναδέλφων του και του στρατοπέδου.
Πως κατήγγειλεν έναν αγρότη
Γενικότερα, τον Μανώλην Γλέζον ως στέλεχος της Ε.Ο.Ν. σκιαγραφούν τα κάτωθι στοιχεία και γεγονότα:
1) Ήτο ανταποκριτής του περιοδικού «Εθνική Νεολαία» του στρατοπέδου Βελεστίνου, του οποίου μετέδιδε την κίνησιν. Χαρακτηριστικόν είναι ότι την κίνησιν μετέδιδε με παλμόν ενθουσιώδη υπέρ του δικτατορικού καθεστώτος, αποσπάσας δι’ αυτό πολλάκις τα συγχαρητήρια των ανωτέρων του.
2) ήτο εις την υπηρεσίαν Εθνικής Διαφωτίσεως, μίαν υπηρεσίαν την οποίαν απετέλουν φυσικά, διακεκριμένα και φανατικά στελέχη του δικτατορικού καθεστώτος. Και εις τον τομέα αυτόν ο μανώλης Γλέζος είχεν επιδείξει εξαιρετικήν δραστηριότητα και δείγματα φανατικής προδηλώσεως.
3) Όπως διηγούνται όλοι όσοι τον εγνώρισαν τότε, η όλη πολιτεία του ως φαλαγγίτου, ήτο υποδειγματική και διεκρίθη ως αγωνιστική φυσιογνωμία της φάλαγγος.
4) Ενδεικτικόν του φανατισμού του ως φαλαγγίτου είναι το ακόλουθον γεγονός: Κάποτε διεπληκτίσθη μ’ έναν Βολιώτη, τον οποίον ήκουσε να καταφέρεται κατά του Ιωάννη Μεταξά.Το γεγονός αυτό εξηρέθισε τον σημερινόν επίλεκτον κομμουνιστήν, εξυλοκόπησε τον ασεβούντα κατά του προσώπου του δικτάτορος και εν συνεχεία τον κατήγγειλε, με αποτέλεσμα να υποστή ο ατυχής Βολιώτης τις δυσάρεστες συνέπειες της τόλμης του.
5) Λόγω παραστήματος ήτο ο μόνιμος σημαιοφόρος του στρατοπέδου, οι δε ανώτεροί του τον έφεραν ως παράδειγμα υποδειγματικού φαλαγγίτου εις τους άλλους φαλαγγίτας.
6) Δημιουργούσε συχνά επεισόδια πάσης φύσεως με όλους τους συναδέλφους του, όλα όμως του εσυγχωρούντο, λόγω της φανατικής προσηλώσεώς του προς το δικτατορικό καθεστώς. Κυριολεκτικώς, ήτο το αγαπημένο παιδί των ανωτέρων του.
7) Κατά την κηδείαν της Περακάκη, η οποία ήταν η μόνη ανεμοπόρος που εφονεύθη ενώ εξεπαιδεύετο, ο Γλέζος εζήτησε και συμπεριελήφθη εις το τιμητικόν απόσπασμα που συνώδευσε τον νεκρόν της και με ιδίαν πρωτοβουλίαν συνεκέντρωσεν όγκους ανθέων διά την κηδείαν.
7 σχόλια:
Εντυπωσιακό.πέραν των εντυπώσεων και χωρίς αποδείξεις (παρεπιμπτόντως και τυχαίως!!??,) τι θέλει να πει ο ποιητής και η διαδίδουσα ποιήτρια? Μήπως το πόσο αξιόπιστος είναι ο Γνωστός χουντικός και θεωρητικός του φασισμού Πλεύρης?Με μόνη τη μαρτυρία του στοιχειοθετείται το ¨γεγονός¨? Μήπως κάποιοι εχουν λόγους να είναι πρόθυμοι να πισΤέψουν και έτΟιμοι να διαδώσουν ότι είπε κάποιος και μάλιστα όχι τυχαίου χρώματος. ΦΑΙΟΣ!?Επειδή ξέρω το Μ Γλέζο αν συνάντησε τον κύριο χουνταίο πέρα από το γέλιο μια κουβέντα θα του την έλεγε,όπως του αξίζει.
Για να είναι σήμερα 87χρονος, έχει γεννηθεί το 1925. Άρα το 1936 ήταν 11 χρόνων! Να χαίρεστε τα συμπεράσματά σας φωστήρες, ακόμα κι αν όλα αυτά που λέτε είναι αλήθεια...
Βρε,βρε τι μαθαίνουμε,αλλά τίποτα δε θεωρώ αδύνατο.
Φιλιά,Ρίκη!
Ανώνυμε:
Τα παραβλέπω όλα αν θες, το βίντεο όμως πως το παραβλέπει κανείς;
O καθένας το χαβά του ( η χώρα του καθρέφτη καθρεφτάκι μου)
«Όλα και Όλοι» δεν είναι «Ίδια»
το θρασος της ανοιας
Ειναι δυνατον ο Πλευρης να θεωρηθεί αξιόπιστη ιστορική πηγή; Είτε το 22 γεννηθηκε ο Γλέζος ειτε το 25,ούτε στα δεκατεσσερα,ούτε πολύ περισσότερο στα 11 θα μπορούσε να ήταν διαφωτιστής:)
-Και Μεταξάς,συμβουλος του Βενιζέλου επί στρατιωτικών θεμάτων;Ο ανθρωπος που αντιταχθηκε στο Βενιζέλο πριν ακομα απ'την Εθνική Αμυνα;
Ρίκη,συγγνώμη,η Ιστορια ως επιστήμη ειναι πολύ σοβαρή υπόθεση,για να την εμπιστευθούμε στον κάθε Πλεύρη...
Προς όλους:
Δεν εμπιστεύομαι κανένα Πλεύρη...βλέπω και κρίνω μόνη μου.
Σε κάθε περίπτωση γιατί δεν βγήκε ποτέ να τα διαψεύσει;
Και τι δουλειά είχε στην κηδεία ενός ανθρώπου που τόσο έβλαψε την Ελλάδα;;;;;;
Δημοσίευση σχολίου