Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Ἄν τὲ παράτα μας Ἀλέξη…


Βγῆκε τὸ πιντὶ στὸ βῆμα τῆς βο(υ)λῆς καὶ ξεκίνησε νὰ λέῃ, νὰ καταγγέλλῃ, νὰ σκορπᾶ …ἀπειλές…
Πολιτικός, θὰ μοῦ πεῖτε πὼς εἶναι… Τὴν δουλειά του κάνει.
Ἄμ δέ…
Οὐδόλως εἶναι ἔτσι παρακαλῶ….
Δὲν συζητᾶμε γιὰ ἕναν ἄντρα μὲ πολιτικὸ λόγο κι ἀρχές, ἀλλὰ γιὰ κάποιον …μία ἀπὸ τὰ ἴδια.
Τί ἐννοῶ;

Τί συνέβῃ μόλις κατέβασε ῥολά μαγαζάκι τοῦ μΠΑτΣΟΚ; Καί ποῦ πῆγαν ὑπάλλολοι, ἀφεντικά, «δοῦλοι», ποὺ ἕνα πρᾶγμα γινῆκαν οὖλοι;
Μὰ ποῦ ἀλλοῦ… Στὸ παράρτημα! Στοῦ Ἀλέξη…
Μία ματιὰ στὶς λίστες τῶν βο(υ)λευτῶν του θὰ μᾶς πείσῃ!!!
Κυττᾶξτε τους, μετρῆστε τους, ζυγίστε τους…. Ἄλλαξε τὸ Μανωλιό….


«Ομερτά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο ΤσίπραςΣφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι οι πολιτικές της επιλογές οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ομερτά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση της πρότασης νόμου του κόμματός του για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, έκανε λόγο για ένα τρίγωνο που κυβερνά τον τόπο: Από τη μία βρίσκεται το «υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα», στην άλλη «η χρεοκοπημένη τραπεζοκρατία έδινε δάνεια σε επιχειρηματίες τύπου Καρούζου» και στην άλλη τα χρεοκοπημένα και πειρατικά ΜΜΕ που στηρίζουν τις επιλογές του χρεοκοπημένου συστήματος.

Με αφορμή τη «λίστα Λαγκάρντ», ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρθηκε κατά του Ευ. Βενιζέλου κατηγορώντας τον πως πήρε τη λίστα στο σπίτι του και υπενθυμίζοντας πως όταν είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση δεν βρήκε (ο κ. Βενιζέλος) ως υπουργός Οικονομικών τότε ούτε μια φράση να απαντήσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε προς την πτέρυγα της ΝΔ και διερωτήθηκε «αν έχουν αντιληφθεί τη γαλάζια ομερτά» για να πει προς τους βουλευτές πως αν θέλουν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει «γαλάζια ομερτά» να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για το πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό πως δεν επιτελεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και χαρακτήρισε την κυβέρνηση αξιοθρήνητη. Μάλιστα είπε πως ο χρόνος της τελειώνει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει μαζί με την κυβέρνηση να βουλιάξει και η χώρα.

Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο παριστάμενος υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος είπε πως «χρειάζεται λίγη τσίπα όταν μιλά κανείς για απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή, όταν ο Αντώνης Σαμαράς επί 100 ημέρες εξαντλείται στην προσπάθεια να ανατάξει το κύρος της χώρας».

Ακόμη ο κ. Σκορδάς ανέφερε πως επικίνδυνος δεν είναι εκείνος που προσπαθεί να σώσει τη χώρα, αλλά αυτός που εξαγγέλει 100.000 διορισμούς και ανοχή στη φοροδιαφυγή.

Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και τόνισε ότι αυτή την ώρα η χώρα δεν χρειάζεται να ασχολείται το πολιτικό της προσωπικό με μικροπολιτκή παρά απαιτεί μεγαλύτερη σοβαρότητα.

νέα

Πίστεψε κάποιος πώς τελείωσε τό μΠΑτΣΟΚ; Χμμμ… Κακῶς! Γελιόμαστε καὶ ξεγελιόμαστε! γιὰ νὰ …παρηγοριόμαστε!
Κρατᾶ γερά, πολὺ γερά! Ἔχει λίγο παραμερίσει, ἐπισήμως τοὐλάχιστον, φόρεσε τὰ ῥουχαλάκια του ἀνάποδα, ἔβαλε καὶ μίαν μποῦργκα ἀπὸ ἐπάνω, (ξέρετε, ἀπὸ ἐκεῖνες ποὺ λατρεύει) καὶ νὰ τώρα ποὺ μᾶς προέκυψε τὸ κόμμα τοῦ Ἀλέξη, διογκωμένο, παχυλότατον καὶ …ὀρεξάτον! Χά!

Μά πῶς μπορεῖ κάποιος νά κάνῃ συνεργασίες μέ τούς ἰδεολογικούς, ἀφῆστε τὸ ταξικούς, ἐχθρούς του;
Μόνον σὲ μίαν περίπτωσιν!
Μόνον ἐὰν εἶναι ἔτσι προαποφασισμένα, συμφωνημένα, ἐξαγορασμένα.

Κηδεία μὲ ξένα κόλλυβα δὲν γίνεται Ἀλέξη…
Ἰδεολογίες λοιπὸν μὲ …ξένους «ἰδεολόγους» δὲν ἐφαρμόζονται Ἀλέξη…
Κόμμα μὲ τὰ κομμάτι ἄλλου κόμματος, δὲν γίνετια Ἀλέξη.

Ἀλλά τί λέω…
Καλλίτερα νὰ τὸ διαπιστώσῃς μόνος σου Ἀλέξη…
Καὶ θὰ τὸ διαπιστώσῃς «παλληκάρι» μας… Μόνος σου!

Φιλονόη.

Υ.Γ.1. Ἄκου Ὁμερτά.. Αὐτὸς ποὺ ἔχει συγκεντρώσει τὸ «βαθὺ» μΠΑτΣΟΚ μιλᾶ γιὰ Ὁμερτά. Πλάκα μας κάνει; Καί ὑπάρχουν σήμερα ἄνθρωποι πού τόν πιστεύουν;

Υ.Γ.2. Ναί… Ὑπάρχουν…. Ἀλλὰ ὄχι ἄνθρωποι… Κάτι κομματόσκυλα εἶναι… Ἀλλὰ δὲν πειράζει!

Υ.Γ.3. Σὲ περιμένω στὸν χορὸ Ἀλέξη. Τότε νὰ σὲ δῶ! Σὲ περιμένω!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: