Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η "σωτηρία" του θανάτου! -ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ: Μαθητές λιποθυμούν από την πείνα [ΒΙΝΤΕΟ

Πέρασαν πολλά χρόνια από την περίοδο 40-45 που οι άνθρωποι έπεφταν από την πείνα σαν μύγες στον δρόμο και τους μάζευαν σαν σκουπίδια τα καρότσια του Δήμου, κι έκτοτε πιστεύαμε όλοι πως δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα.
Δυστυχώς όμως μάλλον κάναμε λάθος και στον  21ο αιώνα,στην Ελλάδα της Ευρώπης και της "ανάπτυξης", παιδιά με γονείς ανήμπορους να τα σιτίσουν λιποθυμούν ξανά από πείνα, και δεν προχωρώ αλλού γιατί θεωρώ ότι τα παιδιά είναι το άλφα και το ωμέγα μιας υγιούς κοινωνίας.
Κι όταν λοιπόν είσαι ανίκανος να  συντηρήσεις τον πυλώνα ενός κράτους, πως μπορείς να βγαίνεις έξω μετά, με ποιο θράσος  και να μιλάς για σωτηρία, για κοινωνική ευαισθησία και για ευρώ;;;;;

Να σου πω εγώ με ποιο θράσος; Με το θράσος που σου δίνει η βεβαιότητα ότι δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ το δικό σου παιδί στη θέση του υποσιτισμένου.
Άκου όμως, για το ότι δεν είναι, το ξέρεις και το ξέρω, για το ότι δεν θα είναι όμως ποτέ  μην είσαι σίγουρος...δυστυχώς είτε σ' αρέσει είτε δεν σ΄αρέσει "έχει ο καιρός γυρίσματα..."
Αααααα  και για να μην το ξεχάσω: Υπάρχει επίσης κι εκείνο το άλλο που λέει πως" αμαρτίες γονέων..." ξέρεις τώρα.
Κι όταν θα πληρώνει το δικό σου παιδί, η δύναμη σου θα είναι εντελώς ανίκανη να το βοηθήσει στο ελάχιστο...όπως ανίκανους μας κάνατε κι εσείς να βοηθήσουμε τα δικά μας τα παιδιά.
ΡΙΚΗ

Γροθιά στο στομάχι ήταν το ρεπορτάζ που πρόβαλε ο ALPHA, για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας. Γονείς σε απόγνωση, δεν έχουν να δώσουν όχι χρήματα αλλά ούτε φαγητό στην τσάντα των παιδιών τους, πολλά από τα οποία δεν αντέχουν και λιποθυμούν από την ασιτία. Δείτε το βίντεο - σοκ για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.....









]

Δεν υπάρχουν σχόλια: