Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Πρόταση Αγγέλακα προς Νταλάρα:Να προσφέρετε την περιουσία σας στους αναξιοπαθούντες

Το ότι κατά πλειοψηφία όλοι οι αριστεροί έχουν δεξιά τσέπη είναι γνωστό τοις πάσι, δεν το προσφέρω για νέο.
Το να μας δουλεύουν όμως λέγοντας μας ότι νιώθουν τύψεις, με αυτό προσωπικά νιώθω ότι με θεωρούν και ηλίθια....ενώνω λοιπόν την φωνή μου με τη φωνή του Αγγέλακα, και προτείνω κι εγώ ότι προτείνει και αυτός για να απαλλαγεί ο "μέγας καλλιτέχνης" από τις Ερινύες:
Κύριε Νταλάρα υπάρχουν χιλιάδες αναξιοπαθούντες για να μοιραστείτε μαζί τους τα αμύθητα πλούτη σας...γιατί ανησυχείτε;
Οπότε άντε, τι κάθεστε, καιρός να ηρεμήσετε την έρμη την συνείδηση...αντε ντε....
Τώρα θα μου πεις απο την πράξη στα έργα υπάρχει κάποια απόσταση...ε ναι λοιπόν υπάρχει...κι η απόσταση αυτή κάνει την διαφορά κ Νταλάρα για όποιον μπορέσει τελικά  να την υπερπηδήσει...κι εσείς έχετε αποδείξει πως δεν είστε και τόσο του άλματος...
Ε σκάστε λοιπόν και μη μας παραμυθιάζεται άλλο....
Σκάστεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε  επιτέλους....
ΡΙΚΗ
ΥΓ Συγχαρητήρια στον κ. Αγγελακα για την επιστολή του! 
Η συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρ στο περιοδικό Down Town της Κύπρου ήταν η αφορμή να ξεσπάσει μια θύελλα αντιδράσεων και σχολίων για τα όσα δήλωσε ο ερμηνευτής. Μεταξύ άλλων, ο τραγουδιστής είχε δηλώσει όταν ερωτήθηκε για τις αριστερές καταβολές του: «Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα από την δουλειά μου και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα».

Φαίνεται ότι οι δηλώσεις αυτές έφτασαν στα αυτιά του Γιάννη Αγγελάκα, ο οποίος μέσα από μια δημόσια επιστολή με παραλήπτη τον Γιώργο Νταλάρα, θέλησε να του απαντήσει.

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ

Αγαπητέ κύριε Νταλάρα, όλοι γνωρίζουν πως οι ενοχές είναι το βασικό ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε μεγάλης δημιουργικής καλλιτεχνικής ψυχής και πως είναι φυσιολογικό, όσο ο καλλιτέχνης γιγαντώνεται πνευματικά να γιγαντώνεται παράλληλα και η υλική του περιουσία, πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχολογικό ηθικό και δημιουργικό αδιέξοδο. Κατανοώντας, λοιπόν, το δράμα που βιώνετε σαν τέτοιος καλλιτέχνης αυτό το καιρό, παράλληλα με το άλλο μεγάλο εθνικό μας δράμα, έχω να σας προτείνω (απορώ πως δεν το σκεφτήκατε μόνος σας) να κρατήσετε για σας και την οικογένεια σας το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας σας και να προσφέρετε την υπόλοιπη για να απαλύνετε τον πόνο μερικών έστω από τους εκατομμύρια αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Προχωρήστε άφοβα στην προσωπική και καλλιτεχνική σας απελευθέρωση και ενταχθείτε σιγά σιγά στο κίνημα του συναισθηματικού κομμουνισμού που γιγαντώνεται και αυτό τελευταία στους κύκλους των καλλιτεχνών και των διανοούμενων της πατρίδας μας.

Γιάννης Αγγελάκας»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: