Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Οἱ ἀνιστόρητοι καὶ ἡ Θεσσαλονίκη.





Αὐτὴ ἡ ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ πιά…
Ἐμμονὴ ἔχει γίνει σὲ κάποιους…
Καὶ δὲν χάνουν εὐκαιρία συχνὰ πυκνὰ νὰ μᾶς ὑποδεικνύουν τὶς προθέσεις τους καὶ τὶς βλέψεις τους!

Ὁ τσίπι-τσίπι Τσίπρας φυσικὰ πρωτεργάτης!
Ἐκτὸς κι ἐὰν πράγματι ἐπιθυμῇ μίαν Θεσσαλονίκη κέντρον ἑνὸς ἄλλου κράτους, οὐδόλως φυσικὰ Ἑλληνικοῦ, μὲ γνώμονα τὴν ἐξυπηρέτησιν τῶν συμφερόντων τῶν ἀφεντικῶν του. Αὐτὸ δὲν τὸ λέει ξεκάθαρα….
Ἴσως γιατὶ δὲν τολμᾶ…
Ἴσως γιατὶ δὲν ξέρει…
Ἤ, ἴσως γιατὶ ξέρει ἀλλὰ δὲν θέλει νὰ μᾶς …ἀνησυχήσῃ!

Σὲ κάθε περίπτωσιν παίζουν ἄσχημα παιχνίδια!
Ἰδίως ἐὰν θυμηθοῦμε πὼς ἡ δημιουργία τῆς ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ συνέπεσε, «ὅλως τυχαίως» μὲ τὰ γεγονότα ποὺ ἤθελαν τὴν Μακεδονία ὤς ἀνεξάρτητον κράτος.

Θά τά καταφέρουν;
Νὰ σᾶς πῶ…
Τώρα πιά, ἀκόμη κι ἐὰν καταφέρουν τὸ ὁ,τιδήποτε, δὲν ἔχει καμμίαν σημασία.
Σημασία ἔχει πὼς ὅλα θὰ γίνουν ὅπως πρέπει κι ἀπὸ τὴν ἀρχή!

Φιλονόη.


Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ»
Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων



Με δυσάρεστη έκπληξη άκουσα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη μία δική του άποψη περί της Ιστορίας. Αντί να τονίσει την ελληνικότητα της πόλης και της Μακεδονίας, που εορτάζουν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή τους, αναφέρθηκε τιμητικά στη Σοσιαλιστική Εργατική Ομοσπονδία Φεντερασιόν, η οποία έδρασε στις αρχές του 20ού αιώνα. Το πρόβλημα είναι ότι Ομοσπονδία αυτή υποστήριζε με κάθε τρόπο και με το έντυπό της, το ΑΒΑΝΤΙ, τη δημιουργία μιας αυτόνομης Μακεδονίας στο πλαίσιο μιας Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας των Βαλκανίων.
Δηλαδή ο κ. Τσίπρας τίμησε μία οργάνωση, η οποία αγωνίσθηκε για να μην ενταχθεί η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία στον ελληνικό κορμό, αλλά εργάσθηκε σαν πρόδρομος του σκοπιανού αλυτρωτισμού. Μάλιστα στη Φεντερασιόν ανήκαν και επιφανή στελέχη της αριστερής πτέρυγας των Βουλγάρων κομιταζήδων, όπως ο Βλαχόφ, που έδρασε κατά των ελληνικών συμφερόντων.
Καλό θα ήταν να μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας αν ο έπαινός του για τη Φεντερασιόν αποδεικνύει την άγνοιά του στα ιστορικά θέματα ή μήπως εγκρίνει τον αγώνα της κατά της ελληνικότητος της Μακεδονίας. Το πρόβλημα, όμως, είναι ευρύτερο. Και άλλα στελέχη της «ανανεωτικής Αριστεράς» έχουν κατά καιρούς εκφράσει ανιστόρητες και προσβλητικές απόψεις για την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος της πόλης τιμά τον Κεμάλ Ατατούρκ και θέλει να ονομάσει ένα δρόμο με το όνομα του Τούρκου ηγέτη. Ελπίζω οι χιλιάδες Μικρασιατών, Κωνσταντινουπολιτών και Ποντίων που ζουν στην πόλη να τού άλλαξαν τη γνώμη. Καλό θα ήταν πάντως να διαβάσει και τις πρόσφατες αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας ΡΑΝΤΙΚΑΛ, η οποία περιγράφει πώς ο Κεμάλ απολάμβανε το 1922 την φωτιά που έκαιγε την ελληνική συνοικία της Σμύρνης.
Εξ άλλου δεν είναι βέβαιο ότι το σημερινό τουρκικό Προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου είναι το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ. Η αδελφή του, όταν ζούσε, είχε έλθει στη Βόρειο Ελλάδα και υπέδειξε ένα χωριό του Λαγκαδά ως γενέτειρα δική της και του αδελφού της.
Τιμή στη Θεσσαλονίκη σημαίνει να αναδείξουμε τη διαχρονική ελληνική ιστορία της και τα ορθόδοξα χριστιανικά μνημεία της. Αυτή η ελληνορθοδοξη παράδοση των κατοίκων τούς έκανε φιλόξενους ώστε να συγκατοικήσουν ειρηνικά με ανθρώπους άλλων θρησκειών.
Κυριακάτικη Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: