Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Επειδή......





......το οφείλω στον εαυτο μου, να παλεψω με νυχια και δοντια για το καινουργιο μου βιβλίο, αλλα ΚΑΙ επειδη θα με ενδιεφερε να δω αποψεις για το θεμα της ομοφυλοφιλιας, ιδου ενα αποσπασμα, οσο μπορω πιο μικρο, κι ο λογος δικος σας
Δεν πιστευω να εχετε παραπονο πως σας κουραζω με μεγαλες αναρτησεις ε; χα χα



......«Τι πήγες κι έκανες πάλι μωρέ καραγκιόζη, τι πήγες κι έκανες… δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ χασούρα σε ένα απόγευμα, σύνολο εκατόν είκοσι πέντε τους τελευταίους πέντε μήνες κι έξω όλα τα προηγούμενα, μα είναι δυνατόν; Τι προσπαθείς τελικά να αποδείξεις μ’ όσα κάνεις ρε μαλάκα, εκείνο που δεν είσαι; Μέσα στον τζόγο, στην μαστούρα και στο αλκοόλ τι προσπαθείς να σβήσεις, εκείνο που είσαι;»


Σταμάτησε ξαφνικά παγώνοντας στην κυριολεξία με τα σήματα SOS που του έστειλε το υποσυνείδητο του…


Ακόμα, βλέπεις, και κάτι τέτοιες στιγμές που ο Δημήτρης στέκονταν αντιμέτωπος μονάχα με τον Δημήτρη, ένας πόνος όμοιος με ριπή πυροβολισμού τον χτυπούσε πάντα στο στήθος στην πρώτη επαφή του με τη πραγματικότητα, γι’ αυτό και τώρα ο εαυτός του επανήλθε, τσίνησε κι αρνήθηκε προς στιγμή να συνεχίσει τον μαζοχιστικό αυτοβασανισμό του.


Για ποιο λόγο εξάλλου να βασανίζεται αφού έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν αλλάζει;


Έχει πια βεβαιωθεί πως όπως κι αν αντιμετωπίσει το θέμα, με σκέψεις ή δίχως σκέψεις, με σοβαρότητα ή με ωχαδερφισμό, η αρρώστια του παραμένει αναλλοίωτη και σταθερή, ευελπιστώντας μάταια σε μια υποτιθέμενη θεραπεία που όμως δεν έρχεται ποτέ.. όσο βέβαια κι αν ενδιαμέσως μεσολαβούν κάποιες φάσεις, σαν αυτή λόγου χάρη, που κάνει υπέρβαση στην θέληση του παλεύοντας να δει κατάματα την πραγματικότητα μπας και την θεραπεύσει.


Δυστυχώς όμως επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα.


Επί της ουσίας εξακολουθεί να παραμένει μονάχα ο διχασμένος
εαυτός του, εγκλωβισμένος απ’ τη μια να γουστάρει μα κι απ’ την άλλη να μισεί ως θανάτου ανομολόγητα πάθη, και στη μέση ο ίδιος να παλεύει δίχως αποτέλεσμα ν’ απαγκιστρωθεί από τον όλεθρό τους….


Αυτό μόνο εξακολουθεί να παραμένει επί της ουσίας, τίποτα άλλο.


```

52 σχόλια:

Νικόλας K. είπε...

Καλημέρα!
Το τι είναι ηθικό, το τι είναι ανήθικο, το τι είναι φυσιολογικό, το τι είναι μη φυσιολογικό είναι απόλυτα σχετικό και έχει σχέση με την κοινωνία, τους θεσμούς!
Ο καθένας μπορεί να είναι ότι θέλει αρκεί να είναι πραγματικά αυτό που θέλει... Η κοινή γνώμη πάρα πολλές φορές είναι άδικη και βάζει στο περιθώριο ανθρώπους απλά και μόνο επειδή είναι διαφορετικοί!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν η ομοφυλοφιλία από επιστημονικής πλευράς υποδηλώνει έλλειψη ψυχολογικής υγείας ή είναι απλά η υγιής έκφραση της σεξουαλικής ταυτότητας κάποιου.Το θέμα είναι πως νιώθει ο ίδιος ο ομοφυλόφιλος και αν είναι συμφιλιωμένος με τη φύση του.
Και από 'κει και πέρα θεωρώ ότι οφείλουμε να σεβόμαστε την υπαρξιακή μοναδικότητα του καθενός.
Καλημέρα Ρίκη.

~reflection~ είπε...

Η μεγαλύτερη πρόκληση του Ατόμου είναι να προσεγγίσει, μέσω της αυτογνωσίας, την κρυφή πτυχή του..

Πρόσφατα παρακολούθησα ένα σεμινάριο εστιαζόμενο στην Αυτοπραγμάτωσή μας...

Μέσα από επιλογές... από το πώς τιθασεύουμε το Είναι μας, από την όλη προσπαθεια βελτίωσης, ο καθενας στοχεύει στην προσωπική αυτοεκπλήρωση με βαση τα οράματα που του είχαν προσαψει, ή που είχε ο ίδιος προσαψει στον Εαυτό του, από την παιδική Ηλικια....

Τα φιλια μου Ρίκη.... κατακοκκινα...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ρικούλα, θα το πάρω το βιβλιαράκι σου αλλά θ' αργήσω λίγο να το διαβάσω... όλα μπαίνουν σε σειρά πρωτεταιότητας! χαχα
Τώρα, δυο λόγια για την ομοφυλοφιλία όπως παρουσιάζεται στη λογοτεχνία.
Γνώρισα λογοτέχνες που ενώ έχουν ταλέντο δεν μπορούν, όσο κι αν προσπαθούν, να προσεγγίσουν ρεαλιστικά καταστάσεις που δεν τις έχουν βιώσει. Και δεν εννοώ προσωπικά, αλλά μέσω του κοινωνικού τους περίγυρου.
Κάποιοι ταλαντούχοι επιχείρησαν να γράψουν για το "κοινωνικό περιθώριο", αλλά δεν γλύτωσαν απ' το μικρόβιοι του "ακαδημαϊσμού" και του "φιλολογισμού"!
Και δικαιολογημένα οι άνθρωποι...
Αν δεν ζήσεις, π.χ., το "κρεατάδικο" ο "υπόγειος παράδεισος" δεν μπορείς να γράψεις ρεαλιστικά για πόρνες, νταβατζήδες κι αγαπητικούς.
Κι αν δεν έχεις δει σε καφενείο στα Σεπόλια την τελετή του "γάμου ομοφυλοφίλων" με τα καλιαρντά του, πάλι δεν έχεις πάρει μυρουδιά τι γίνεται.
Πήρα φόρα και στο τέλος το σχολιάκι μου θα είναι μεγαλύτερο κι απ' το ποστάκι σου...
Φιλιά

Μαίρη Τρακάδα είπε...

Ρίκη μου η ομοφυλοφιλία νομίζω πιά πως γίνεται όλο και πιό αποδεκτή από τις κοινωνίες μας... Και λέω κοινωνίες γιατί αλλιώς την αντιμετωπίζω εγώ που ζώ στην Αθήνα, αλλιώς κάποιος που ζεί σε μια μικρή πόλη κι αλλιώς η θεία μου που πέρα απ' το χωριό της δεν έχει πάει...
Η ουσία είναι μία όμως για 'μένα.
Η δυστυχία που έχουν αυτά τα άτομα στην προσπάθεια τους να το κρύβουν, όπως ακριβώς το αναφέρεις εδώ!
Ζούν μέσα στη δυστυχία και δηλητρηριάζουν την καθημερινότητα τους, μόνο και μόνο για να μη μαθευτεί! Κάνουν γάμους και παιδιά και ζουν μια διπλή ζωή για να μη λέει ο κόσμος! Επιλέγουν άλλους δρόμους επικίνδυνους και καταλήγουν τελικά στο περιθώριο, όχι για την σεξουαλική τους προτίμηση αλλά για όλα αυτά που κάνουν για να την καλύψουν...
Έχω γνωρίσει όμως άτομα που απλά το είπαν και ζουν τη ζωή τους όπως ακριβώς θέλει η καρδούλα τους!
Ο κόσμος αποδέχεται αυτό που είμαστε όταν έχουμε το θάρρος να το υποστηρίξουμε, ότι κι αν είναι αυτό. Ούτε αρρωστημένο είναι, ούτε αρρώστια όταν κι ο ίδιος σέβεται την επιλογή του και δεν γίνεται καρικατούρα ή δεν τη χρησιμοποιεί μόνο και μόνο για να προκαλεί την προσοχή στους γύρω του.
Δεν αλλάζει η προσωπικότητα του ανθρώπου από το πώς και με ποιόν κάνει έρωτα και ποιόν επιλέγει για σύντροφο του. Άσε γιατί ξέρουμε και κάτι ετεροφυλόφιλους που η αρρώστια του μυαλού τους δεν έχει τέρμα...

Όταν αποφασίσουν τα ΕΛΤΑ να μου φέρουν το βιβλίο σου, θα επανέλθω και για άλλα σχόλια, μη νομίζεις πως ξέμπλεξες!!! :)
Φιλάκια!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΝΑΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ :)))

ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ.

eleni είπε...

Ρίκη,πιστεύω ότι πλέον έχει αρχίσει να γίνεται αποδεκτή η ομοφυλοφυλία,με μικρές εξαιρέσεις στις πολύ κλειστές κοινωνίες.
Παλιότερα μπορώ να πω ότι ήμουν αρκετά αρνητική είτε από άγνοια είτεαπό πλημελλή ενημέρωση.Μαζί με τα παιδιά μου έμαθα κι εγώ να αποδέχομαι τη διαφορετικότητα.Όχι δεν είναι αρρώστια-παλιότερα αυτό ισχυρίζονταν-και είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου στον τρόπο ζωής και σεξουαλικής επιλογής του.
Φιλιά!

Dreameraki είπε...

Συμφωνώ με το ότι η ομοφυλοφιλία και η αποδοχή της επηρρεάζεται από τις κοινωνικές νόρμες.Υπερασπίζομαι το δικαίωμα όλων να κάνουν ό,τι τους κάνει ευτυχισμένους,αν και δεν κρύβω πως ενοχλούμαι όταν προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.Ο καθένας κρίνει ανάλογα με τα βιώματα που έχει,παραδέχομαι πως είμαι ίσως οπισθοδρομική..Μεγάλο θέμα,που δεν αναλύεται σε 2 σειρές.Καλί βράδυ και σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου!

b|a|s|n\i/a είπε...

η (κάθε) κοινωνία είναι που κάνει την (κάθε) διαφορετικότητα να μοιάζει με αρρώστια. αν όλοι μας αποδεχόμασταν έτσι απλά την διαφορετικότητα του καθενός πόσο πολύ πιο μπροστά και πόσο περισσότερο αξιοπρεπής θα ήταν η κάθε κοινωνία μας.
ομοφυλόφυλος δεν γίνεσαι από μόδα ή επειδή μπορεί να το "επιβάλλουν" κάποια πρότυπα, που στην πλειοψηφία τους αυτά που προβάλλονται μόνο καρικατούρες είναι, μα γεννιέσαι. το νοιώθεις από μικρό παιδί. και ειδικότερα παλαιότερα ήταν μακρύς και δύσκολος και ψυχοφθόρος ο δρόμος να "αποδείξεις" ότι τα δικά σου αυτονόητα είναι το ίδιο αξιοπρεπή με τα αυτονόητα των υπόλοιπων.
το θέμα είναι να ζούμε και να πορευόμαστε με αξιοπρέπεια και αλήθεια ζωής ανεξαρτήτου σεξουαλικότητας.
πολύ καλό σου βράδυ!

Rena είπε...

Το βιβλίο σου θα το σχολιάσω όταν θα το διαβάσω μόνο που θα πρέπει να περιμένεις γιατί τώρα είμαι πνιγμένη κι εγώ όταν διαβάζω ένα βιβλίο θέλω να το απολαμβάνω χωρίς διακοπές!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Νικόλας K.

Αυτη την απορριψη μέσα για την ρημαδα την διαφορετικοτητα πολεμω μεσα απο τι βιβλιο μου.....τουλαχιστον προσπάθησα...

Ευχαριστω για το σχόλιο

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Χρωματιστή

Για να γραψω το βιβλιο Χρωματιστη, πήρα τις αποψεις ειδικων, βλεπεις για ενα τετοιο θεμα δεν μπορουσα να αρχισω να γραφω οτι μου κατεβαινει στο κεφαλι
Απο αυτα που μου ειπαν λοιπον, σου λεω κι εγω πως η επιστημη δεν εχει ακομα αποφανθει για το τι ειναι και απο που προέρχεται η ομοφυλοφιλία

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Δεν νομιζω πως στο συγκεκριμενο θεμα εχουν να κάνουν οι επιλογες Κακια μου...η αποδοχή του εαυτου μας ναι....


Σε φιλω

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Συμφωνω απολυτα Ασκαρουλη, οταν δεν εχεις βιωσει το καθε τι δεν μπορεις και να το γραψεις, κι οχι μονο τοσο ακραιες καταστασεις σαν αυτες που περιγραφεις
Γι αυτο και δεν καταφερα να αποτελειωσω το ‘περιφημο‘ βιβλίο, ΤΟ ΝΗΣΙ
Εχοντας διαβασει τοσα βιβλια, μα εχοντας και ακουστικες εμπειριες, μου φανηκε τοσο ξενερωτο, σχεδον αστειο, μια Αγγλιδα να γράφει για μια εποχη και μια κατασταση τοσο τραγικη στη Κρητη, που εγω που ειμαι Κρητικια δεν μπορω να την περιγραψω αφου δεν την εζησα

Οσο τώρα για το δικο μου το βιβλιο, μη βιαζεσαι, διαβασε το πρώτα και μετα τα λεμε

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ασκαρ, επι τη ευκαιρια, υπηρχε μια περιοχη στο Χανδακα, η τρουμπα της πόλης μας, ειχα ανεβασει και σχετικο θεμα αν θυμασαι
Τωρα δεν υπαρχει πια

Προσπάθησε λοιπον ΄καποιος, απο αυτους που λες, να γραψει ενα μυθιστορηματικο βιβλιο για την περιοχη και τα εθιμοτυπικα της γενικως και ασε...μη λερωσω τη γλωσσα μου

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ο κόσμος αποδέχεται αυτό που είμαστε όταν έχουμε το θάρρος να το υποστηρίξουμε, ότι κι αν είναι αυτό

Αυτο ακριβως προτρέπω κι εγω Μαιρουλα, κι εκει εστιάζω......θα το δεις....

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Να εισαι καλα Σκρουτζακο μου!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ελενη μου, κακα τα ψεματα, ολοι την αποδεχομαστε την διαφορετικοτητα αρκει να ειναι εξω απο την πορτα μας...Τηρουμε δηλαδη στάση Πόντιου Πιλατου

Στο βιβλιο μου προσπάθησα, και νομιζω καταφερα, να πιασω ολες τις εκδοχες και μια απο αυτες ειναι κι αυτη που λες

Οσο για το αν ειναι η οχι αρρωστεια, αυτο δεν το ξερει ακομα κανεις, επιστημονικα δηλαδη
Πιστευω παντως πως κανεις δεν επιλεγει να ειναι ομοφυλοφιλος, κατα βαθος κανεις δεν το θελει,απλα ειναι κατι που δεν μπορει να το αποφυγει

Αποψης μου ετσι;

Φιλακια

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

you may say i'm a dreamer..

Κανεις μας δεν ξερει απο τι επηρρεαζεται και τι προκαλει την ομοφυλοφιλια
Πιστεψε με πριν αρχισω να γραφω το εψαχνα περιπου δυο χρονια κοντα το θεμα

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ναι βρε Βασιλη μου, αλλα που οφείλεται αυτη η διαφορετικοτητα;
Ειναι προσωπικη επιλογη, ειναι εκ γενετης, ειναι επικτητο, τι στην ευχη ειναι;

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Οκ Ρενα μου, περιμενω το σχολιασμο σου, αν και εδω μιλαμε γενικα τωρα
Φιλακια

Ευρύνοος είπε...

Περί του βιβλίου σου θα φέρω άποψη όταν το διαβάσω..

περί ομοφυλοφιλίας δέν κατέχω πράμα..

απο την θέση μου, σέβομαι τον καθένα που δέν καταντάει να κάνει σημαία του την ιδιαιτερότητά του..

καλό βράδυ φίλη μου :)

eleni είπε...

Ρίκη μου από ψυχιατρικής και ψυχολογικής πλευράς έχει καταπέσει πλέον η θεωρία ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ασθενείς και χρειάζονται νοσηλεία.Παλιότερα τι είχαν περάσει σε θεραπευτήρια η ψυχούλα τους γνωρίζει.
Μόνο κάποιοι "κολλημένοι" εξακολουθούν να τους αντιμετωπίζουν μ΄αυτό τον τρόπο.
Φιλιά!

b|a|s|n\i/a είπε...

πώς γεννιέται ή πώς γίνεται κανείς ετεροφυλόφυλος; δεν έχει καμία διαφορά. ίσως όση διαφορά έχουν οι αριστερόχειρες από τους δεξιόχειρες.
καλημέρα σου!

zeidoron dtsoukas είπε...

Kανείς δεν το 'βρε και δεν το 'πε ακόμα!Δύσκολο θέμα πραγματεύεσαι Ρίκη μου.Καλώς ή κακώς εμείς οι μεγαλύτεροι ζήσαμε σε πιο συντηρητικές κοινωνίες που τα χρώματα ήταν μαύρα ή άσπρα.Το ροζ ενοχλούσε κι ενοχλεί πιστεύω ακόμα σε κάποια μέρη.Προσωπικά όταν δεν προκαλούν(γιατί κι αυτό συμβαίνει) δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Οσο για τους ίδιους η ψυχούλα τους κι η οικογένειά τους ξέρουν την πραγματικότητα,όλοι οι άλλοι κρίνουμε εκ του ασφαλούς κι εξ αποστάσεως.
Να είσαι καλά και ξανά καλή επιτυχία στο βιβλίο σου.

Βάσσια είπε...

Ρίκη μου δεν έχω να πω πολλά.

Το ότι ένας άντρας ερωτεύεται κι έχει σχέσεις με έναν άνδρα, ή και μία γυναίκα με μία γυναίκα, δεν μου λέει κάτι.

Αυτά που μου λένε ως ανθρώπου είναι άλλα, όπως έλλειψη ανθρωπιάς, φόνος, ατιμία, πόλεμος, κλπ κλπ

Και μια απορία;
Οι στρέιτ λένε: είναι επιλογή μου; όχι, γεννιούνται. Οι γκέι γιατί πρέπει να λένε ότι επιλέγουν;

Καλή σου εβδομάδα
:-)

D.Angel είπε...

Πέρασα στα γρήγορα για μια καλησπέρα
γλυκιά μου!Δεν έχω καθόλου χρόνο!
Φιλιά πολλά

Ανώνυμος είπε...

μεγάλο θέμα η ομοφυλοφιλία..το βιβλίο θα πρεπει να βγει πολυ ενδιαφερον...ξεκίνησα επιτέλους το φαντασμα της αξόδευτης αγάπης...οφείλω να πω οτι ειναι ακριβως το ειδος του βιβλιου που μ αρεσει!!!

Velvet είπε...

Ναι βρε Βασιλη μου,
αλλα που οφείλεται αυτη η διαφορετικοτητα;
Ειναι προσωπικη επιλογη, ειναι εκ γενετης, ειναι επικτητο, τι στην ευχη ειναι;

Αν θες να δώσεις απάντηση
στο ερώτημα σου
Και για κάθε απορία που σε
απασχολεί για την ανθρώπινη
συμπεριφορά
Παρατήρησε την Φύση
Και όχι την κοινωνία των
Ανθρώπων με τους ηθικούς
και κοινωνικούς φραγμούς

Ότι η Φύση επιτρέπει να συμβεί
Είναι Φυσική Επιλογή
Και ως εκ τούτου δεν ασχολούμαι
πάρα πέρα

Η ετεροφυλία, η ομοφυλοφιλία
οι σεξουαλικές διαστροφές
ο έρωτας, η αγάπη, η βία
συναντούνται σε ολόκληρο
το ζωικό βασίλειο
Από τα έντομα μέχρι τα θηλαστικά
Οι μπονομο (χιμπατζήδες)
ζευγαρώνουν αδιακρίτως μεταξύ τους
όχι μόνο για αναπαραγωγή
αλλά και για την απόλαυση
Γιατί να διαφέρουν οι Άνθρωποι?

Δεν είμαστε δημιουργήματα
κανενός Θεού
Είμαστε δημιουργήματα της
Μητέρας Φύσης
Η Φύση καθορίζει τις επιλογές μας
και τίποτε άλλο

Αυτό που δεν με βρίσκει σύμφωνο
είναι η προκλητική συμπεριφορά
των ομοφυλόφιλων
που εκτός των άλλων
θεωρούν τους εαυτούς τους
πιο έξυπνους από τους άλλους

Αυτά….

thumbelina είπε...

Ρίκη μου, για μένα το θέμα της ομοφυλοφιλίας δεν έχει να κάνει με την ηθική , μπορεί κάλλιστα κάποιος ετεροφυλόφιλος να είναι πολύ πιο ανήθικος, δεν έχει να κάνει με τις σεξουαλικές προτιμήσεις αλλά με τον χαρακτήρα, το τρόπο ζωής, και τη συμπεριφορά κάποιου. Απλά θεωρώ τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους δυστυχισμένους, που βασανίζονται γιατί δεν μπορούν να ενταχθουν, πολλές φορές δεν είναι αποδεκτοί από τους γύρω τους, το μόνο που μ' ενοχλεί ίσως είναι οι προκλητικές συμπεριφορές, η έλλειψη αξιοπρέπειας...
Δεν ξέρω τι θα έκανα αν αντιμετώπιζα εγώ αυτό το πρόβλημα , πιστεύω ότι θα στεκόμουν δίπλα στα παιδιά μου όσο και αν με πονούσε και με τρόμαζε μια τέτοια επιλογή..
μεγάλο το θέμα που θίγεις, και δεν αναλύεται τόσο εύκολα,
καλή επιτυχία στο βιβλίο σου, που φαίνεται πολύ ωραίο,
φιλιά!!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Λεγοντας αρώστια Ελένη, εννοω μη προσωπικη επιλογη,γιατι αρρώστια αρρώστια, την ομοφυλοφυλια δεν τη θεωρει πια παρά μονο η εκκλησια

Οσο ομως για το οτι δεν θα ηθελε να αντιμετωπισει κανεις κάτι τετοιο σε προσωπικο επιπεδο, εκει επιμενω......
Ακου τι σου λεω.....κι αν θελουμε να ειμαστε ειλικρινεις, ας ρωτήσουμε πρώτα πολυ βαθια τον εαυτο μας

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

b|a|s|n\i/a

Νομιζω οτι εχει διαφορα Βασιλη, γνωμη βεβαια, ετσι;

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Και καλυτερα που δεν κατεχεις πράμα Τρελε μου....σκεψου λεει να κατεχες χα χα

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Καλε μου Ζει, στα δυσκολα ειναι η ομορφια της ζωης....


Αληθεια ομως, μπορεις να μου πεις γιατι το πλειστον των ομοφυλοφιλων προκαλει με τη συμπεριφορα του;

Ευχαριστω για τις ευχες

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αρα γνωμη σου ειναι οτι γεννιούνται Βάσσια;
Η καταλαβα λάθος;

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Πολλα φιλια κι απο μενα Αγγέλα μου!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

ελεγεια

Το βιβλιο εχει ηδη βγει και κατα κοινη ομολογία, μεχρι στιγμης τουλαχιστον, ειναι πολυ ενδιαφερον


Για ποιο φαντασμα αξοδευτης αγαπης εννοεις;
Δεν καταλαβα για να εκφερω και τη γνωμη μου

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Φύση επιτρέπει να συμβεί
Είναι Φυσική Επιλογή
Και ως εκ τούτου δεν ασχολούμαι
πάρα πέρα

Η ετεροφυλία, η ομοφυλοφιλία
οι σεξουαλικές διαστροφές
ο έρωτας, η αγάπη, η βία
συναντούνται σε ολόκληρο
το ζωικό βασίλειο
Από τα έντομα μέχρι τα θηλαστικά
Οι μπονομο (χιμπατζήδες)
ζευγαρώνουν αδιακρίτως μεταξύ τους
όχι μόνο για αναπαραγωγή
αλλά και για την απόλαυση
Γιατί να διαφέρουν οι Άνθρωποι?




ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;;;;

Μα γιατι απλα ειναι ανθρωποι Βελβετ κι εχουν αυτο που δεν εχουν τα ζωα, το μονο δηλαδη, την ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
Ειδεμη ας ζευγαρώναμε κι εμεις στη μεση του δρομου....


Κι οπως ειπα και πιο πάνω, αναρωτηθηκες γιατι το πλειστον των ομοφυλόφιλων εχουν προκλητικη συμπεριφορα;

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

thumbelina
Κανεις δεν ισχυριζεται οτι εχει να κάνει με την ηθικη κοριτσι μου, και βεβαιως, όπως ειπες,
μπορεί κάλλιστα κάποιος ετεροφυλόφιλος να είναι πολύ πιο ανήθικος.
Η αλήθεια ομως ειναι, όπως σωστά επίσης είπες, πως η πλειονοτητα των ομοφυλόφιλων ειναι ανθρώποι δυστυχισμένοι, που βασανίζονται γιατί δεν μπορούν να ενταχθουν, και τις περισσότερες φορές, αν δεν εθελοτυφλουμε και θέλουμε να το δουμε κατάματα.
Τωρα βλέπω οι προκλητικές συμπεριφορές,κι η έλλειψη αξιοπρέπειας μας βρισκει σχεδόν όλους συμφωνους, απλά δεν ξερω που οφείλεται
Οσο για το τι θα έκανες αν αντιμετώπιζες αυτό το πρόβλημα , αστο καλυτερα και κανε το σταυρο σου που δεν το αντιμετωπίζεις, γιατι οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερει...
Σιγουρα ειναιμεγάλο το θέμα που θίγω και σιγουρα και δεν αναλύεται ουτε τόσο εύκολα,
ουτε μεσα απο ενα βιβλιο οσο ωραιο κι αν ειναι....που πιστευω πως ειναι

Φιλιά κι απο μενα!!!

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Ρίκη μου,

θα σου δώσω την απόψή μου
μ' ένα ποίημά μου
που έχω αναρτήσει και στο blog μου:

" Ο ΞΕΝΟΣ

Είμαι... άλλος
Είμαι άλλος.
Ο άλλος εγώ
των
κατά το μέτωπον
επιθέσεων
όμως...
...ο άλλος
Δε μοιάζω
δε σας ομοιάζω
σ' ένα δρόμο μοιάζω

Στο κέντρο του εγκεφάλου σας
δε χωρώ
είμαι ένας άλλος
επώνυμος
αποτροπιαστικός
κι αιρετικός

Ο Άλλος κι ο..
Εκείνος...

Ένα ασθενοφόρο ο δρόμος μου -
μαύρο με
κόκκινη πλατεία
στο κέντρο των επικήδειων
για σειρήνα
κι ίσως
με δάκρυ κρυμμένο
Ένα σουγιά σκουριασμένο
γι' ανοιχτήρι της σκεπής..

Ο άλλος..
λες, να πετάξουν οι παλμοί μου-;-
Δε στο είπα...
έχω παλμούς
Λες
να πετάξουν οι παλμοί μου
να πειράξουν τα σύννεφα
να γίνει βροχή-;-

Διανύω καρναβάλια-
εγώ
ο άλλος-
να βρω τη μνήμη τ' ουρανού
ν' αδειάσω τις παλάμες
απ' τις τσέπες
και τα στραβά χαμόγελα
όταν με βλέπετε
εμένα
τον άλλο και τον
εκείνο
που
παρανόμησε η φωνή μου
στην παρανομία των νόμων σας
κι επέφερε
σας επέφερε
εγκεφαλική διαταραχή-
αιμάτινοι ωκεανοί
στην πέτρινη φυλακή σας.."

Ευαγγελία Πατεράκη

Σε φιλώ πολύ!!!

BUTTERFLY είπε...

Ρικη καλησπερα και καλως σε βρηκα!

Νομιζω πως οι κοινωνια μας ειναι γεματη υποκρισια.
Για παραδειγμα, οι περισσοτεροι λενε οτι δεν εχουν προβλημα με την ομοφυλοφιλια, αλλα ολως τυχαιως δεν κανουν παρεα με γκευ ατομα, αν υποννοησει καποιος εστω και για αστειο οτι και οι ιδιοι μπορει να ειναι ομοφυλοφιλοι πεταγονται ως το ταβανι και με τη σκεψη μονο οτι ισως το παιδι τους να ειναι γκευ τρελλαινονται! Μπορει να μην λοιδωρουν και να μην κοροϊδευουν, αλλα μονο στη θεωρια τους αποδεχονται.
Δεν λεω οτι ειναι ευκολο. Σαφως κι εμενα με ξενιζει το να δω δυο αντρες η δυο γυναικες να φιλιουνται, να κανουν ερωτα κτλ...Σαφως και δεν θα προτιμουσα να ειναι το παιδι μου ομοφυλοφιλο για πολλους λογους...Προσπαθω κι εγω ακομα να εφαρμοσω τη θεωρια μου, να την κανω πραξη, εχω κανει παρεα με γκευ ατομα και ουδεποτε μου δημιουργησαν το παραμικρο προβλημα...Θελω λοιπον οσο περισσοτερο μπορω να καταπολεμω τα στερεοτυπα μου, γιατι πιστευω πως οι ανθρωποι αυτοι εχουν καθε δικαιωμα να ζουν φυσιολογικα και να χαιρονται τα παντα, τον ερωτα, τη ζωη, καθε στιγμη οπως ολοι μας.
Ισως καποιος αντιταξει, οπως συχνα ακουμε,οτι "δεν ειναι φυσιολογικο να εισαι γκευ"...Στην πραγματικοτητα ομως ποιος μπορει να το αποδειξει; Το φυσιολογικο η μη το εχει καθιερωσει αυθαιρετα η καθε κοινωνια και η καθε εποχη. Οταν ομως πανω απο το 10% του πληθυσμου ειναι ομοφυλοφιλοι, τοτε πως γινεται να θεωρηθει ενα τοσο μεγαλο ποσοστο αφυσικο, "λαθος της φυσης";
Το να μην κοροϊδευεις καποιων, να μην τον λιντσαρεις ειναι σημαντικο. Ομως μην κοροϊδευομαστε... το να προσποιεισαι απλα οτι δεν υπαρχει δεν συνιστα αποδοχη...

Ρικη μου, πηγα στα public κι εψαχνα τα βιβλια σου, αλλα δεν ειχαν κανενα...που μπορω να τα βρω;

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Δεν περιμενα κατι αλλο απο σενα Πυρφόρα....

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

BUTTERFLY

Εξεφρασες περιπου απολυτα την αποψη μου


Οι περισσοτεροι απο εμας, μπορει να μην λοιδωρουν και να μην κοροϊδευουν, αλλα μονο στη θεωρια τους αποδεχονται.
Στη πράξη τιποτα, κι αυτο μπορει να γινει κατανοητο μοναχα αν θεσουμε σε προσωπικο επιπεδο το θεμα
Θα θελαμε να εχουμε ενα γιο γκευ;

Δεν νομιζω οτι κανεις θα απαντησει ναι
Φυσικα κι αν το παιδι σου το επιλεξει, θες δεν θες θα το αποδεχτεις, δεν θα το ριξεις στην πυρα οπως καποτε, αλλα αυτο παλι ειναι ενα αλλο θεμα

Τα βιβλια μου καλη μου υπαρχουν στα περισσοτερα κεντρικα βιβλιοπωλεία, σε αρκετα e shop, κι αν δεν τα βρεις τα ζητας και στα φερνουν
Αλλα υπάρχει και το 210 3303609 για πιο αμεση εξυπηρετηση

Ευχαριστω για το ευστοχο σχολιο σου

Βάσσια είπε...

Σωστά κατάλαβες.

Δεν χρειάστηκε ποτέ να πειραματιστούν, ούτε να θεωρήσουν εαυτούς άρρωστους, ούτε να κρυφτούν. Ερωτέυονται κι αγαππούν του ιδίου φύλου ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο και όπως και οι μη gay.

Καλησπέρα
:-)

Dreameraki είπε...

Συμφωνώ!Νομίζω πως το θέμα είναι πιο βαθύ από ο,τι μπορεί να μας φαίνεται και έτσι μπορούμε εύκολα να μιλάμε και να κρίνουμε!Κακώς μεν,αλλά το κάνουμε!Αίτια και αφορμές δε ξέρω,ξέρω πως θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς στη θεση αυτών που κρίνονται!!Το βιβλίο σου ακόμη να το βρω.. : (

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Την πρωτομαγιά θα είμαι στο Ηράκλειο και η κουνιάδα μου έχει ήδη στα χέρια της βιβλίο και δε βλέπω την ώρα να της το αρπάξω.
Δεν λέω τίποτα άλλο σήμερα.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

you may say i'm a dreamer..

Ειλικρινα πολυ στεναχωριεμαι οταν μου λενε πως ψαχνουν το βιβλιο και δε το βρισκουν---ειμαι και μακρια και δεν μπορω να κανω τιποτα
Αν ομως, οντως το θες, παρε τηλ στο 2103303609 ή επικοινωνησε μαζι μου στο rikimatal@yahoo.gr να σου πω τι θα κανεις
Η παραγγειλε το στο βιβλιοπωλη σου

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Α πολυ χαιρομαι που θα κατεβεις Χριστοφορε!
Αν θες πινουμε και καφεδακι


Αληθεια ποιο βιβλιο διαβαζει η κουνιαδα σου;

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Χαιρομαι που μπαινω στο μυαλο σου Βάσσια μου!

Dreameraki είπε...

Ρικάκη έπεσα στη περίπτωση!Ο βιβλιοπώλης δεν αναλαμβάνει λέει παραγγελείες!Κουλό;;;Κι όμως!Αλλά θα καλέσω στο τηλ που μου έδωσες!Θα το βρω,πού θα μου πάει!Είμαι πολύ πολύ περίεργη να το διαβάσω!Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!Φιλιά!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Ρίκη. Να σε βάλω σ' ένα χορό που με βάλανε και μένα..?
Πέρνα από το blog μου για περισσότερα.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Κωστής

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Κι εγώ πιστεύω πως η ομοφιλοφιλία γίνεται όλο και πιο αποδεκτή απ' τις κοινωνίες σήμερα απ' ότι στο παρελθόν. Ουσιαστικά επιστρέφουμε στις αρχικές μας καταβολές, μιας και η εξάπλωση των μονοθεϊστικών θρησκειών ήταν αυτή που σφράγισε τα "στεγανά" στην ανθρώπινη συμπεριφορά και στις εκδηλώσεις/εκφράσεις της ανθρώπινης φύσης.
Υπάρχει μια έντονη διχογνωμία για το αν η ομοφιλοφιλία είναι αρρώστια ή όχι, αν είναι "φυσιολογική" ή όχι, αν είναι ψυχογενής ή οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές. Δε νομίζω πως η όποια απάντηση έχει να προσφέρει κάτι. Στο κάτω κάτω ομοφιλοφιλία δεν είναι ανθρώπινη "εφεύρεση", απαντάται και στα ζώα (με σιγουριά το λέω καθώς ο γάτος μου κουβαλάει εδώ τους κατά καιρούς εραστές του!)

Πέρα όμως απ' όλα αυτά, εκείνο που μετράει είναι να έχει ο κάθε άνθρωπος, την ελευθερία να αποδέχεται το ΕΙΝΑΙ του όπως εκείνο εκφράζεται και να μη δίνει λογαριασμό σε κανένα.
Η ελευθερία αυτή και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα, αλλά φαίνεται πως υπάρχει μια υποχθόνια τάση στην ανθρώπινη φύση που την κάνει φοβική απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό...