Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Δαβίδ και Γολιάθ...ή αλλιώς Μ.Παγουτέλη- Ζ.Κωνσταντοπούλου





Άγνωστη για μένα η δικαστής Μαριάνθη Παγουτέλη.
Εξίσου άγνωστη και η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, πλην μόνο του πολιτικού της ονόματος που φέρει σαν "βαριά κληρονομιά από τον σεβαστό πατέρα της."
Το τέλος όμως της πολύκροτης δίκης ανάμεσα σε δικαστή και δικηγόρο και η δικαίωση της πρώτης από τα ελληνικά δικαστήρια http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/07/blog-post_2135.html
δεν σήμαινε  για μένα μια αδιάφορη απόφαση ανάμεσα σε δυο ΄άγνωστους που δεν με αφορούσε, 
αλλά μια  νίκη ανάμεσα σε ένα νέο Δαβίδ και Γολιάθ στην αιώνια πάλη της  διαφθοράς και της εξουσίας.
Η άγνωστη, "μικρή κι ασήμαντη" -μπρος σε ένα τέτοιο πολιτικό όνομα- δικαστής, στοχοποιήθηκε απο δήθεν αντιναζιστές, καταγγέλθηκε ως δήθεν διαχειρίστρια του ιστότοπου "Ζητείται Ελπίς", και προσέξτε, χωρίς προηγουμένως να έχει επιτραπεί η άρση του απορρήτου, αλλά τελικά η δικαιοσύνη την δικαίωσε και μαζί με αυτήν, δικαίωσε και την δική μου φωνή, και την δική σου, και γενικά όλες τις φωνές που εξακολουθούν  να μη φιμώνονται. 


Η δικαίωση της Μαριάνθης Παγουτέλη, δεν είναι ένα θέμα προσωπικό. Δεν της ανήκει σε αποκλειστικότητα. 
Ανήκει σε όλες τις φωνές που επιμένουν να  παραμένουν ελεύθερες, κόντρα σε όλους τους καιρούς, και να διεκδικούν την άποψη τους έστω ακόμα κι αν αυτή είναι διαφορετική.


Ευχαριστώ την Ελληνική δικαιοσύνη για την απόφαση της αυτή.
Για την ανάσα που μου έδωσε , στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, κάνοντας με να ελπίζω σε αποφάσεις ακόμα πιο δίκαιες ....





15 σχόλια:

Rena είπε...

Να και κάτι ευχάριστο!

BUTTERFLY είπε...

<ακαρι να συνεχισει η δικαιοσυνη σε αυτο το δρομο. Τελευταια γινονται καποια βηματα προς τη σωστη κατευθυνση κι αυτο ειναι ενα απο αυτα. Αν λειτουργησει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σε αυτην τη χωρα, ολα θα λυθουν. Καλησπερα!

OOO είπε...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΣΜΟΣ ΜΑΦΙΑΣ,ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ.ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ,Ο ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ,ΤΟ Ε9 ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.
Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΨΑΞΕ ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΟΥΤΕΛΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ.ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΟΥ.ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΘΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ.

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

με κάτι τέτοια, βρίσκεις την δύναμη να ελπίζεις και πάλι!

D.Angel είπε...

Επιτέλους!
Η δικαιοσύνη δεν είναι πάντα τυφλή τελικά! Φιλιά πολλά

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΙΚΗ ΜΟΥ. Δεν μπορείς να φανταστείς πώς με έκανες να νιώθω αυτή τη στιγμή με την ανάρτησή σου. Το γεγονός το αγνοούσα παντελώς.
Επαναστάτρια η ίδια (Τα έχω βάλει με το Υπουργείο Παιδείας τρεις φορές. Τη μια δικαιώθηκα, την άλλη μπήκα για καλά στο μάτι του προέδρου του παιδαγωγικού Ινστιτούτου, τόσο καλά, που μέσω της γραμματέας του, μου πρότεινε να κλείσουμε ένα ραντεβού για να συζητήσουμε το θέμα που προέκυψε, αλλά εγώ αρνήθηκα, λέγοντάς της να του πει ότι δεν υπήρχε λόγος συνάντησης, αφού θα αναμασά τις ίδιες αρλούμπες που μου έγραψε στην επιστολή που μου απεύθηνε. Δεν μπορείς να φανταστείς τι βρωμιές έγιναν τότε με τη συγγραφή των νέων εκπαιδευτικών βιβλίων (2004)!!! -στην οποία είχα πάρει μέρος- Φαίνεται άλλωστε και από την ποιότητα των βιβλίων που εγκρίθηκαν. (αυτό όμως θέλει αποκλειστική συζήτηση). Τέλοσπάντων, δεν δικαιώθηκα όπως θα έπρεπε, αλλά την ηθική ικανοποίηση την πήρα. Την τρίτη παρέμεινα αδικημένη).
ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ που υπάρχουν και αυτές οι ηχηρές αποδόσεις δικαιοσύνης. Επαναστάρτια λοιπόν η ίδια, διαβάζοντας την ανάρτησή σου, με κατέλαβε αυτή η εσωτερική έξαψη, που νιώθω όταν δημιουργώ (είτε γράφω μουσική, είτε γράφω γενικότερα, είτε επαναστατώ για την πατρίδα μου), γιατί, ακριβώς όπως το λες, η νίκη ενός από εμάς, είναι νίκη όλων μας!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!
Πολλά, αμέτρητα φιλιά!!

gitsanas είπε...

Μιά αχτίδα φωτός στο κατασκότεινο τοπίο...εύχομαι να γίνει δρομοδείχτης και για άλλες αχτίδες!!!

Την καληνύχτα μου!!

55fm είπε...

Ρικάκι μου,την ελπίδα δείχνει...
Καλά να περνάς φίλη μου!

OOO είπε...

http://stavrovelonia.blogspot.com/2011/07/130.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Stavrovelonia+%28STAVROvelonia%29

Συναδελφοι της κ.Παγουτελη.
Μπλογκσποτουσα φιλη σας,οχι παραδοξως σιωπουσα.
Marianesilance.

leondokardos είπε...

Ήξερα την υπόθεση και τον αγώνα της Μαριάννας. Επιτέλους δικαιώθηκε και η γυναίκα ανέπνευσε.

Velvet είπε...

Αχ βρε Ρικη

Κορακας κορακου ματι βγαζει
Οχι μονο δεν βγαζει
Αλλα προστατευει και τα αλλα κορακια

Καλημερα και καλο μηνα
-

Jose Ramon Santana Vazquez είπε...

...traigo
sangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...


desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ


COMPARTIENDO ILUSION
PIKH

CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...




ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE TOQUE DE CANELA ,STAR WARS, CARROS DE FUEGO, MEMORIAS DE AFRICA , CHAPLIN MONOCULO NOMBRE DE LA ROSA, ALBATROS GLADIATOR, ACEBO CUMBRES BORRASCOSAS, ENEMIGO A LAS PUERTAS, CACHORRO, FANTASMA DE LA OPERA, BLADE RUUNER ,CHOCOLATE Y CREPUSCULO 1 Y2.

José
Ramón...

Ανώνυμος είπε...

AdeGia
Όση λάσπη και να ρίξεις για δήθεν Ε9 και κοράκια σε πλειστηριασμούς, η δικαστής η συγκεκριμένη είναι διαμάντι και το ξέρουν όλοι αυτό. και πολύ περισσότερο οι αντίδικοί της που τα βρίσκουν μπαστούνια μαζί της, γιατί όσο κι αν έψαξαν δεν βρήκαν τίποτε σε βάρος της.
Αν της είχαν βρει σήμερα θα την είχαν κατεβάσει από την έδρα.
Κι αν εσύ έχεις το Ε9 της σε προκαλώ να το δημοσιεύσεις.
αλλά γνωστό το κόλπο... πετάμε λάσπη κι ότι κολλήσει. Αποδείξεις φίλε μου, αποδείξεις αλλιώς παραμύθια για κοράκια και κουραφέξαλα να σου πω εγώ όσα θέλεις.
Και να θυμάσαι ότι η δικαστής έχει στριμώξει τα λαμόγια αυτά άγρια και μαζί τους όλους τους διεφθαρμένους που τα υποστηρίζουν.
Η δικαιοσύνη είναι έννοια και θα αποδοθεί μέχρι τέλους, όσο κι αν οι διαπλεκόμενοι δικαστές, εισαγγελείς και πολιτικοί την εμποδίζουν.
να το θυμασαι αυτό .

Ανώνυμος είπε...

Το Ε9 της Κωνσταντοπούλου και του μπαμπάκα της το έχετε δει κ. AdeGia
Και μάλιστα θα είχε ενδιαφέρον αν μας πληροφορούσατε και για το πόθεν έσχες τους!
Γιατί σημασία δεν έχει τι έχεις αλλά πώς το έχεις αποκτήσει...
Και μια έρευνα με το ΣΔΟΕ που είχαμε ακούσει για φοροδιαφυγή ύψους 1.000.000 ευρώ τι έγινε, μήπως ξέρεις να μας πληροφορήσεις φίλε μας;

~reflection~ είπε...

ΡΙΚΑΚΙ μου

χθες μιλούσα με την Βάσω την Μπρατάκη σε ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου και αναφερθήκαμε σε Σενα Κρητικάκι μου....


και λαχταρησα να σου δωσω ΦΙΛΙ....

ηρθα το λοιπόν....

ΦΙΛΑΚΙ..... μακεδονίτικο και μεθυστικό σαν ...το κρασί μας.....