Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Μαρία Τζιρίτα




Πάνε μερες που θελω να κανω αυτη την αναρτηση κι ολο το αναβάλλω γιατι δεν επ’ ουδενι δεν θα ηθελα να αντιμετωπιστει σαν ανταποδωτικη της πρόσφατης παρουσίας που εκανε η Μαρια για δυο απο τα βιβλία μου.
Τέλος πάντων, αφου μου ειχε καρφωθει στο μυαλο δεν την απέφυγα
Το πρώτο βιβλίο λοιπον της Μαρίας, το  ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ,



  το ειχα διαβασει εδω και μηνες, κι ήθελα να γραψω κάτι,γνωρίζοντας όμως οτι συντομα ερχεται αλλο, το αφησα απλά για να διασταυρώσω την άποψη που μου ειχε δημιουργηθει.
Και ναι.....μάλλον όχι
Δεν θα μιλήσω για την Μαρία Τζιρίτα την συγγραφέα, δεν θεωρω τον εαυτό μου κριτικό, που στο κάτω κάτω το αν σου αρέσει ή δεν σου αρέσει ένα βιβλίο είναι εντελως υποκειμενικό και σίγουρα η Μαρία δεν περιμένει την δική μου γνώμη για το έργο της

Επαναλαμβάνω λοιπόν, δεν θα μιλήσω για την Μαρία Τζιρίτα την συγγραφέα, θα μιλήσω για τη Μαρία Τζιρίτα άνθρωπο που διέκρινα εγώ μέσα στις σελίδες και του πρώτου δικου της  βιβλίου που διαβασα, αλλά και του δεύτερου, του καινούργιου
Του  ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΡΙΟ


Σαν άνθρωπος που απο τότε που γεννήθηκε, η γράφουσα, θυμαται τον εαυτό της με ενα στυλό και ενα χαρτί στο χερι να αποτυπώνει τις σκεψεις της, μπορώ όπως καταλαβένεται να ξεχωρίσω απο μακριά πότε ένα κείμενο ειναι γραμμένο με αίμα, πότε βγαίνει μέσα απο την ψυχή, πότε ο συγγραφέας αποτυπώνει μέσα του τα εσώψυχα του, πότε  είναι δηλαδη αληθινό και πότε είναι γραμμένο με μολύβι, πότε ειναι γραμμένο με σκοπό μονο την εμπορικότητα, πότε δηλαδη ειναι ψευτικο
Και αυτο που μπορώ να πω μετα βεβαιότητος, είναι πως μέχρι και την τελευταία λέξη η Μαρία στα βιβλία της, την εχει ντύσει με αλήθεια, της εχει φορέσει τον εαυτό της, την εχει στολίσει με τα συναισθηματα της.
Η Μαρία η πληθθωρική, η Μαρία η αγαπησιάρα, η Μαρία η καλόκαρδη, η Μαρία της διπλανής πόρτας, ή αν θέλετε του διπλανού μπλογκλόσπιτου,  αρμενίζει απο την πρώτη ίσαμε την τελευταία σελίδα των βιβλίων που γράφει ολόγυμνη, αυθόρμητη, απλή, χωρίς επιτηδεύσεις, χωρίς πρόθεση να αρεσει ή να μην αρέσει, και το μόνο που κάνει ειναι να καταθέτει ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Αυτο πιθανόν να μην αρεσει σε κάποιους, όμως εδω ειναι το μαγικό κλειδί της  επιτυχίας της Μαρίας, το ανόθευτο κειμενο, και προσωπικα αυτο που σε εμένα αρεσε πολυ περισσότερο απο κάθε τι αλλο!
Ενας απο τους πολυγραφότερους συγγραφεις του αιώνα που μας πέρασε, και συγχρόνως ενας απο αυτούς που σημάδεψαν την ελληνική λογοτεχνία, ο μεγάλος μας Γρηγόρης Ξενόπουλος, είχε πει κάτι που αν το λάμβαναν υπόψη τους μερικοί ίσως η λογοτεχνια μας σημερα να ειχε αλλο πρόσωπο

Ειπε λοιπον πως "  Η δυσκολία χαλά την εντυπωση"......
Δεν γνωρίζω αν η Μαρία το γνώριζε τούτο ή αν απλά ακολούθησε την συμβουλή του απο ένστικτο, όπως κι αν εχει πάντως η κοπέλα αυτη κατέχει απο την φύση της το μυστικό της επιτυχίας και ξέρει να το χειρίζεται καλά






50 σχόλια:

D.Angel είπε...

Μα σε ποιόν δεν αρέσει η κατάθεση ψυχής και η αληθινή γραφή μέσα απ την καρδιά ενός ανθρώπου;;;
Την καλησπέρα μου και τα φιλιά μου!
Υπέροχη κίνηση Ρίκη μου!
Είσαι ψυχάρα κι αισθάνομαι περήφανη που τα λέμε έστω κι από δω!
Τα φιλιά μου και καλό Σ/Κ

ElenaG είπε...

Έτσι ακριβώς Ρικη μου η Μαρία γραφη...απλως!
Δεν προσπαθεί να στολίσει,δεν ψάχνει κεντίδια και στολίδια...η γραφή της είναι απλή,απαλή,αληθινή
Έτσι ακριβώς όπως μου φάνηκε και η ίδια όταν
από κοντά την γνώρισα.


Δεν βρήκα καθόλου καιρό αυτές τις μέρες μα θα κατεβω Αθηνα απο βδομαδας και θα σε ψάξω!
Είναι κάποιο από τα βιβλία σου που θα μου πρότεινες να διαβάσω πρώτο?

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

oταν ο συγγραφέας βάζει ψυχή σ'αυτό που γράφει,πίστεψέ με ο αναγνώστης το εισπράτει.Ακόμη και η ψυχική ,συναισθηματικη του κατάσταση,τηνπερίοδο της δημιουργίας..λύπη..θυμός..οργή..αγάπη..ερωτας..περνάνε στον αναγνώστη και τότε οι λεξεις ,η μυθοπλασια ζωντανεύουν και σε ταξιδεύουν.Ταπεινή άποψη μιας βιβλιοφάγου(την ετικέτα μου την κόλλησε ο βιβλιοπώλης μου)
Καλοτάξιδο το βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα!

ElenaG είπε...

Ρίκη μου τώρα το πρόσεξα ότι αφισες πίσω το Στέλιο.
Τον Στέλιο αγαπήσαμε πρώτα...το παιδί της αγάπης!
αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της Μαρίας.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΕΙΣΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ.ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

Βάλε Φαντασία!!! είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Αυτό το υπέροχο πλάσμα είναι η αγαπημένη μου Μαρία Τζιρίτα!!!
Ακριβώς όπως την περιγράφεις ρίκη
μου!!!
Τρυφερή... αγαπησιάρα... φιλότιμη...γελαστή ( και ξέρεις... της μαριας δεν γελάει μόνο το στόμα, δεν ανασηκώνονται απλώς τα μάγουλα... αυτό το κορίτσι... γίνεται ήλιος όταν χαμογελάει. φωτίζει το χώρο και τις ψυχές όπου κι αν βρίσκετε.
Φωτίζει με την αγάπη που μεταδίδει, που την αφήνει να πλανάτε, να σε γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα ακόμα και όταν όλα γύρω σου έχουν γκρεμιστεί.
Θεωρώ ευλογημένο τον εαυτό μου, που αυτός ο άγγελος... αυτό το καταπληκτικό πλάσμα... με τιμά με τη ζεστή,την ανεκτίμητη φιλία του!!!
Η φράση που της ταιριάζει απόλυτα και που όταν μιλώ για αυτήν χρησιμοποιώ πάντα είναι... Η μαρια... είναι ένα καλότατο πλάσμα!!!

Για την συγγραφέα Τζιρίτα τώρα...
Έχω διαβάσει τα δυο πρώτα της βιβλία, και ταξίδεψε η ψυχή μου σε χώρους... τόπους... συναισθήματα...ζωές...
έτσι... με πήρε και με πήγε εκεί... απαλά τρυφερά...ο τρόπος της να γράφει. άλλοτε θύμωνα, διαφωνούσα, έβριζα, αγαπούσα, αντιπαθούσα, χαμογελούσα, έκλαιγα, και γελούσα...πάντα έντονα. πάντα δυνατά. στιγμή δεν με άφησε να κουραστώ από ανία,ρουφούσα κάθε λέξη, κάθε εικόνα και κάθε συναίσθημα. γινόμουν εγώ όλοι οι ήρωες της, και ζούσα τις ζωές τους.
Αυτό... μόνο ένας συγγραφέας το κατάφερε στη ζωή μου!! ο λατρεμένος μου... ο μοναδικός... Τζων Στάϊνμπεκ.

Το τελευταίο της βιβλίο όμως... δεν πρόλαβα να το διαβάσω, (αν και το έχω από την πρώτη στιγμή στα χέρια μου, με την πιο συγκινητική αφιέρωση, με έκανε και δάκρυσα όταν την διάβασα, και πλημμύρισα για ακόμη μια φορά από την αγάπη της) ξέρω ότι με νοιώθει, και δεν με παρεξηγεί που δεν το έκανα. ξέρει το γιατί.
θέλω να είναι όλα πάλι καλά στη ζωή μου, να περάσουν όλα τα κακά που αυτή τη στιγμή βιώνω, να καθίσω ήρεμη... και να ταξιδέψω πάλι με τον μαγικό τρόπο που έχει να γράφει και να πλάθει έναν κόσμο γεμάτο και ουσιαστικό!!!



Φιλί γλυκό Ρίκι μου αγαπημένη.

kanivallos είπε...

Δεν την ξέρω τη συγκεκριμένη, όχι επειδή αποφεύγω τη συγγραφική τέχνη, η τέχνη μάλλον αποφεύγει τις κακοτοπιές και τους κανίβαλους :)
Αν όμως η συγγραφική της ικανότητα ακουμπά και εμπνέεται, έστω και λίγο από τα χαμογελαστά της μάτια, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.

Βάσσια είπε...

Έτσι που περιγράφεις τη συγγραφέα βρε Ρίκη μου, μπορεί κάποιος να μη θέλει να την γνωρίσει;

Καλή της επιτυχία :-)

Καλό σου Σ/Κ Ρίκη.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Ρίκη έχεις κάνει το τέλειο ψυχογράφημα της Μαρίας,μπράβο.
Είναι ένα μεγάλο παιδί,ανοιχτό βιβλίο,έξω καρδιά που γράφει πάντα με συναίσθημα.
Και τα τρία βιβλία της ( το πρώτο ήταν "Το παιδί της Αγάπης") πραγματεύονται την αγάπη και στο κέντρο υπάρχει πάντα ένα παιδί που συμπτωματικά (;) είναι αγόρι!
Αισθάνομαι πολύ τυχερός που τη γνώρισα κι είναι φίλη μου.
Της εύχομαι καλή επιτυχία και στο τρίτο της βιβλίο και πολλές πολλές εμπνεύσεις!

Maria Tzirita είπε...

Το πρωί ταξίδευα για Τολό και μου ήρθε μήνυμα από την Έλενα να έρθω στο μπλογκ σου για καφέ... Της απάντησα πως είμαι καθ'οδόν και θα έμπαινα το απόγευμα. Κι είμαι εδώ καθισμένη στον ξύλινο καναπέ των 50 τετραγωνικών του εξοχικού μου και να που νιώθω πως κάθομαι σε θρόνο χρυσό και γύρω μου έχω όλο τον κόσμο και βλέπω ουρανούς και θάλασσες και λουλούδια και βλέπω χαμογελαστά πρόσωπα, τους φίλους μου που μιλάνε με τόση αγάπη για μένα... Και δε με νοιάζει αν υπερβάλλουν, μου αρκεί που η αγάπη τους είναι τόσο υπερβολική που με γεμίζει ευτυχία... Γιατί έτσι υπερβολικά αγαπώ κι εγώ και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη που υπάρχουν άνθρωποι, σαν εσένα Ρίκη μου και με αφορμή εσένα όλοι οι υπόλοιποι που κατέθεσαν ανιδιοτελώς εδώ τα αγνά τους συναισθήματα. Η ψυχή μου ακούμπησε στις δικές σας, σας ευχαριστώ που μου αποδεικνύετε πως υπάρχουν τόσοι υπέροχοι, αληθινοί άνθρωποι που με κάνουν συνεχώς να χαμογελώ και να δακρύζω από συγκίνηση...
Ευχαιριστώ Ρίκη, Δέσποινα, Έλενα, Σκρουτζάκο, Δημήτρη και σας ακόμα, που δε γνωρίζω, σας ευχαριστώ όλους...

Phivos Nicolaides είπε...

Η Μαρία Τζιρίτα είναι ο νέος αξιόλογος συγγραφέας, που κάθε βιβλίο της είναι μια κατάθεση ψυχής. Όσο για τον άνθρωπο Μαρία εκεί παίρνει άριστα με θαυμαστικό!

Side21 είπε...

Θείο χάρισμα είναι …
να μπορείς ν’ ακουμπάς τα εσώψυχά σου στο χαρτί,
να μετουσιώνεις την ευαισθησία σου σε ανάγνωσμα …
Να μεταδίδεις τη χαρά, τον πόνο, τους προβληματισμούς σου στον αναγνώστη.
Κι η Μαρία το ‘χει το χάρισμα και το διαθέτει σ’ όλους απλόχερα.
Συγκινήθηκα αφάνταστα με το «Παιδί της Αγάπης».
Δάκρυσα διαβάζοντας το «Μάτια μου» πάνω απ’ τα σύννεφα
Γνωρίζοντας τη Μαρία στο Xeblogarisma κατάλαβα πως είναι ακριβώς
αυτό που βλέπεις στα βιβλία της, αυτό που βλέπεις στα μάτια της.
Καλοτάξιδο το νεογέννητο «τέκνο» της ...

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αγγελα μου, αφηνω ασχολιαστα τα αλλα σου λεγομενα, και σου λεω πως εμεις οι δυο οσος καιρός κι αν περάσει θα τα πουμε κι απο κοντα
Δνε ξερω γιατι αλλα αυτη τηνν βεβαιοτητα εχω

Φιλια Αγγελινη μου

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ελενα, δεν εχω διαβασει το πρωτο βιβλιο της Μαριας,μ αρεσει να λεω την αληθεια
Τα δυο τελευταια μονο διαβασα, κι ως εκ τουτου δεν μου ειναι δυσκολο να καταλαβω



Μου ειναι λιγο δυσκολο επίσης να σου προτεινω κάποιο βιβλιο μου, αλλα τελος παντων, μπορεις να διαβασεις το Δε θέλω να ξοδευτω άλλο
Και δεν χρειαζεται να κατεβεις Αθηνα, μπορεις να τα παραγγειλεις στο 210 33 03 609 με μοναδικη χρεωση το κοστος τους


Κυπρο αν δεν κανω λαθος μενεις, ετσι;

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Σιγουρα οι αναγνωστες δεν ειναι χαζοι, κι απο εκει κι έπειτα οση διαφημιση κι αν δεχτει ενα βιβλιο, τα υστερα απιδια εχουν τα λικια, λεμε εμεις στη Κρητη

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Καλοταξιδο Σκρουτζακο μου, καλοταξιδο, η Μαρία μας το αξιζει

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ξυπόλυτη

Εχω ενστικτο δηλαδη τελικα Δεσποινα ;
χα·χα χα
Οχι για να δεις που μου λες πως δεν εχω χα χα

Ειμαι βεβαιη παντως για την Μαρια μας, αν δεν ημουν εσυ ξερεις πως δεν θα εγραφα κι οσα εγραψα
Φιλια

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ελα βρε Κανιβαλε που σε αποφευγει η συγγραφικη τεχνη
Κι εγω δηλαδη γιατι ειμαι συνεχως μες στα ποδια σου;
χα χα
Οσο για την Μαρια, ειναι ετσι όπως ακριβως το ειπες, τα χαμογελαστα της ματια ειναι αποδειξη της επιτυχιας της






,

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Να την γνωρισεις Βάσσια μου, αξιζει τον κοπο

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Χαιρομαι που δεν επεσα εξω στο ψυχογραφημα της Μαρια μας Ζει

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Maria Tzirita
Μα, για μενα θα μιλήσω, έπρεπε να εισαι σιγουρη οτι σ αγαπω και οτι δεν υπερβαλω Μαρια μου......
Κατι που δεν ξερεις για μενα, ειναι πως δεν λεω και δεν κανω ποτέ κάτι που δεν νιωθω
Πόσο μάλλον να γραψω, μια κι ως γνωστόν τα γραφτά μενουν

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Phivos Nicolaide

Ετσι οπως το λες ειναι Φοίβο!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Side21

Αυτο λεω κι εγώ, πως η Μαρια μας ειναι οτι ακριβως δειχνει και φανερώνει στα βιβλια της

Αϊάσανθος Ίων είπε...

Θέλω να σου εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, επειδή χάρη σ' εσένα ανακάλυψα τη Μαρία Τζιρίτα.

Δεν μπόρεσες να με βοηθήσεις στο Ηράκλειο, αλλά κι αυτό δεν είναι λίγο.

Να είσαι καλά.

ElenaG είπε...

Ρίκη μου εγώ είμαι Κύπρο ισχύει το τηλέφωνο αυτό?

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Βεβαια ισχυει το τηλ Ελενα
Το επαναλαμβανω
2103303609

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΦΗΝΩ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ :)))

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Καλησπέρα....
Σας απάντησα...
Να στε καλα...

Maria Tzirita είπε...

Κι όμως Ρίκη μου, κάνεις λάθος, το πρώτο πρώτο που κατάλαβα για σένα είναι ακριβώς αυτό: ότι λες ακριβώς αυτο που σκέφτεσαι, ότι δεν είσαι καθόλου δήθεν! Κι επειδή κι εμένα αυτό είναι το κόλλημά μου, δεν αντέχω δευτερόλπτο τους ανθρώπους που την έχουν δει κάπως, γι αυτό ταιριάξαμε οι δυό μας!
Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους για τα καλά τους λόγια και Φοίβο σ'αγαπώ πολύ!

alitaki είπε...

tha prospathiso na tin matho!!filia kai kali evdomada :))

55fm είπε...

Kαλοτάξιδο το βιβλίο!
Παρουσίασες τη συγγραφέα με τον τρόπο που γράφει και εκείνη.
Απλά και αυθεντικά!
Χαίρομαι,για σένα Ρίκη!
Καλή βδομάδα!

leondokardos είπε...

Ρίκη σ΄ευχαριστώ. Μόλις τελείωσα ένα μάλον άνοστο βιβλίο. Θα αγοράσω το τελευταίο βιβλίο της Τζιρίτα, γιατί όπως τη περιγράφεις, θα πρέπει να έχει πολύ ζεστή γραφή.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Καλη εβδομαδα και σε σενα Σκρουτζακο μου!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Δεν πηρα ποτέ καμια απαντηση

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αυτο ειναι το κακό μου Μαρία, οτι δεν μπορω να ελιχθω
'Η μπορεί και το καλό μου, ποιος ξερει
χα χα χα


φιλιά φίλη!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

50fm
Την παρουσιάσα όπως ειναι φίλη μου
Ή έστω όπως την ειδε το δικό μου ματι

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Να προσπαθησεις αλητάκι, δεν θα χασεις

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

leondokardos

Οντως εχει πολύ ζεστη γραφή Λεό και σου συνιστώ να διαβασεις το βιβλιο της
Αντε, κι απο εβδομαδα το δικο μου

Sophia Kollia είπε...

Το πρώτο βιβλίο της Μαρίας είναι το ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, μετά ήρθε το ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.
Δεν ξέρω αν το έγραψε κάποιος γιατι δεν προλαβαίνω να διαβάζω τα σχόλια.
Έγραψε για σας η Μαρία και έκαν μια μικρή βολτίτσα, ε και μια που είδα την παράληψη είπα να το πω.
Καλό βράδυ

marianaonice είπε...

Η Μαρία καταθέτει συναίσθημα κι αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας της!
χωρίς επιτηδεύσεις χωρίς περιττά στολίσματα! Με αλήθεια και αγάπη!

Υπέροχο αφιέρωμα σε μία υπέροχη φίλη και συγγραφέα!

Άθεος είπε...

Εγώ διαβάζω για τα βιβλία σας, αλλά δεν μπορώ να κάνω συγκεκριμένη ανάρτηση λόγω της ειδικής οπτικής και κατεύθυνσης του blog μου.
Αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω. Σας χαίρομαι όμως για την αλληλοϋποστήριξή σας!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

sofia

Δεν αναφερθηκα σ' αυτο το βιβλίο της Μαρίας επειδη δεν το εχω διαβασει και θελω να μιλω μονο για πράγματα που εχω αποψη
Δεν εγινε απο αμέλεια

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ευχαριστω Μαριάννα
Αυτο καταλαβα κι εγω απο την αναγνωση των βιβλίων της

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο, λένε στο τόπο μου Αθεε


Κι οσο για την υποστήριξη, πάντα πίστευα πως η γης εχει χώρο για όλα τα λουλουδια..

Υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα τους;

Γιατι να υπάρχει ανάμεσα μας λοιπόν...

Ανώνυμος είπε...

εχω διαβασει το πρωτο της
πολυ καλο

πρωην ψυχασθενης ξανθια

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Η απάντηση ειναι στο blog της ομάδας στο σχόλιο που μας εκανες.
Φιλίκα Αλέξανδρος

thumbelina είπε...

Kαλημέρα Ρίκη,
έχω διαβάσει τα δύο πρώτα βιβλία της Μαρίας - το τελευταίο δεν έχω προλάβει ακόμα - και μου άρεσαν πολύ, με συγκίνησαν, με έκαναν και έκλαψα, ταυτίστηκα με τους ήρωες, θύμωσα, πόνεσα, ερωτεύτηκα. ταξίδεψα και εγώ μαζί τους....
Όσα γράφεις αντιπροσωπευουν απόλυτα την Μαρία και εγώ την ίδια γνώμη έχω και είναι χαρά μου που γνώρισα έναν τόσο καλό και δοτικό άνθρωπο...
υπεροχο το αφιέρωμα που της έκανες,
μπράβο!!!

δεν έχω διαβάσει ακόμα κάποιο από τα βιβλία σου και το θέλω πολύ, όχι για να σου δείξω ότι σε διαβάζω αλλά γιατί θέλω να γνωρίσω τη Ρίκη πιο καλά...

Μιά όμορφη μέρα να έχεις!!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

ελεγεία

Καλώστηναααααα!

Σε αναζητησα βρε ψυχη

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

thumbelina
Χαιρομαι που τα οσα εγραψα αντιπροσωπευουν την καλή μας Μαρία, εγω πάντως ότι εγραψα, βγηκε μεσα απο την ψυχη μου


Αν θελεις να διαβασεις δικά μου βιβλια, μπορεις να τα ψαξεις σε βιβλιοπωλεια
Αν δεν τα βρεις, μπορεις να τα παραγγειλεις στο 2103303609

Σ ευχαριστω για τα καλά σου λογια και το ενδιαφερον σου