Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Πάλι γιά τούς λαθρομετανάστες ἐνδιαφέρεται ὁ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Θέλει στό ἀπώτερο μέλλον νά αὐξήσῃ κι ἄλλο τήν ἐκλογική του δύναμι. Μέ ὁποιοδήποτε τίμημα. Ἀκόμα καί εἰς βάρος τῶν συμφερόντων τῆς πατρίδος.
Το «αγαπημένο» θέμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών συζήτησαν οι βουλευτές του κόμματος  Θ. Δρίτσας, Β. Κατριβάνου και Κ. Τσουκαλάς κατά την επίσκεψη τους στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Αθήνα με τον επικεφαλής του Γραφείου Γιώργο Τσαρμπόπουλο.
Οι βουλευτές έθεσαν όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΤΡΙΖΑ «κατ’ αρχήν το ζήτημα τωνκατάφωρων παραβιάσεων που, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, συντελούνται συστηματικά και επί σειρά ετών από τις ελληνικές αρχές σε βάρος των δικαιωμάτων των προσφύγων. Οι πρακτικές αυτές δε, θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή και την ελευθερία τους, και εκθέτουν την χώρα διεθνώς. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι απαράδεκτοι χειρισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας όσον αφορά τη διαδικασία ασύλου σε πρώτο βαθμό, όπου η κατάσταση είναι δραματική».
Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «Οι αιτήσεις δεν παραλαμβάνονται από τις αστυνομικές αρχές και οι αιτούντες βρίσκονται χωρίς έγγραφα και αντιμετωπίζουν άμεσα τη σύλληψη, την κράτηση και απέλαση ή επαναπροώθηση σε χώρα όπου κινδυνεύουν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απαράδεκτη επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» και την κράτηση των αιτούντων άσυλο, πρακτική που εξελίσσεται σε επίσημη κυβερνητική πολιτική. Η αύξηση του χρονικού ορίου της κράτησης από 3 σε 12 μήνες, καθώς και οι συνθήκες κράτησης που είναι κατά κανόνα άθλιες, και φτάνουν συχνά σε όρια απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, ενώ επισημάνθηκε η παντελής απουσία οποιουδήποτε μηχανισμού πρώτης υποδοχής των ανθρώπων που φτάνουν για να ζητήσουν προστασία».
Προκαλεί σύγκρουση με την λογική η πρωτοφανής  εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των αλλοδαπών οι οποίο έχουν εισέρθει παράνομα στην χώρα, ζούνε παράνομα μεγάλη, μερίδα αυτών εγκληματεί και παρόλα αυτά η Αξιωματική αντιπολίτευση υπερασπίζεται  με μεγάλο φανατισμό το καθεστώς αυτό ανομίας
Ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον για τους Έλληνες πολίτες-ψηφοφόρους του, οι οποίοι καθημερινά σφάζονται (από τις αρχές του χρόνου έχουν δολοφονηθεί από αλλοδαπούς 38 Έλληνες πολίτες ενώ σε μία περίπτωση, την 15χρονη Μυρτώ το θύμα δίνει ακόμη μάχη με τον θάνατο) βασανίζονται και κακοποιούνται από πολλούς από τους αλλοδαπούς που ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να προστατεύσει.
Κλασικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Μ. Καντάρη ο οποίος δολοφονήθηκε με το πιο φρικτό τρόπο από Αφγανό ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως πρόσφυγας και είχε ζητήσει μάλιστα πολιτικό άσυλο….